KKTC’de iki polis daha teşkilattan atıldı

KKTC’de iki polis daha teşkilattan atıldı

FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili soruşturulan polis müfettişi Ali Özbayrak, polis çavuşu Yılmaz Öztürk ve polis memuru Sadık Erol’un ardından, polis memurları Ali Çiftçi ve Mustafa Çavdar da teşkilattan ihraç edildi.

KKTC’de FETÖ yapılanması çerçevesinde yapılan soruşturma kapsamında 2 polis daha meslekten ihraç edildi.

KKTC Polis Teşkilatında FETÖ/PDY üyeliği ve örgütlenmesi kapsamında polis memuru Mustafa Çavdar ve Ali Çiftçi, Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından görevlerinden ihraç edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 2017 yılında Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından 120 polisin FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğunun tespit edilmesi üzerine haklarında yapılan soruşturmalar sonrası ihraçlar devam ediyor.

Meslekten ihraç edilen polislerin FETÖ/PDY örgütlenmesi kapsamında örgüte üye oldukları ve hesaplarında yüksek miktarda para hareketi ile toplantılara katıldıklarının tespit edildiği öğrenildi.

74 polis soruşturuluyor

Polis Genel Müdürlüğünde 74 polisin daha ihraç edilmek için soruşturulduğu biliniyor.

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun bazı polis mensuplarından daha savunma istediği, birkaç gün içerisinde başka polislerin de meslekten ihraç edilebileceği belirtiliyor. İhraçların KKTC Başsavcılığı’ndan bağımsız bir şekilde alınması dikkat çekti.

İhraç edilenler emeklilik ve maaş alma hakkına sahip

Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından “kamu yararı” dikkate alınarak, örgütten ihraç edilen polis mensupları yasadaki ilgili madde gereği, emekliliğe sevk edildiklerinden emeklilik haklarının yanı sıra maaş alma haklarına da sahip.

İhraç edilen polislerden biri YİM’e başvurdu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle, 7 Mayıs’ta meslekten ihraç edilen üç polis mensubundan biri olan Müfettiş Ali Özbayrak, hakkındaki yürütmenin durdurulması için ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) başvuru yapmıştı. Özbayrak’ın başvuru davası görüşülmek üzere 30 Mayıs’a ertelenmişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir