Slovakya, Malta ve Letonya’da seçmenler Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandığa gitti

Slovakya, Malta ve Letonya’da seçmenler Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandığa gitti

Slovakya, Malta ve Letonya’da seçmenler Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandığa gitti.

Avrupa Birliği üyesi Slovakya, Malta ve Letonya’da seçmenler sabahın erken saatlerinde Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Slovakya’da 18 yaşını doldurmuş 4 milyon 400 binin üzerinde seçmen Avrupa Parlamentosu seçimleri için yerel saatle 07.00’de oy kullanmaya başladı. Avrupa Parlamentosu’na 13 milletvekili gönderilen ülkede yerel saatle 22.00’de oy verme işlemi sona erecek. Ülkede yüzde 5 seçim barajını aşan her parti Avrupa Parlamentosu’na  milletvekili gönderebiliyor.

Seçim barajının bulunmadığı Malta’da da 16 yaşını doldurmuş ülke vatandaşları, oy kullanma işlemine yerel saatle 07.00’de başladı. Yaklaşık 350 bin seçmenin bulunduğu ülkede oy verme işlemi 22.00’ye kadar sürecek.

Avrupa Parlamentosu’nda  6 sandalyeye sahip ülkede seçim barajı bulunmuyor.

Avrupa Parlamnetosu’na 8 milletvekili gönderme hakkı bulunan Letonya’da 18 yaşını doldurmuş yaklaşık 1 milyon 400 bin seçmen bugün oy verme işlemi başlayan diğer iki ülke gibi sabah 07.00’de oy kullanmaya başladı. Slovakya ve Malta’nın aksine oy verme işlemi Letonya’da akşam 20.00’de sona erecek.

Sandıklar kapandıktan sonra sadece sandık çıkış anket sonuçları açıklanabilecek. Sayım sonucu pazar akşamı bütün ülkelerle duyurulacak. Resmi sonuçlar ise 31 Mayıs’ta ilan edilecek.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir