Havada uçuşan renkli kartlar…

Havada uçuşan renkli kartlar…

Cihangir için sıradan, Gönyeli için ise yaşamsal nitelikte olan Cihangir – Gönyeli müsabakasında Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuşurken Cihangir yara aldı, Gönyeli ise derin bir “oh” çekti! Bu skor (1-4) Gönyeli’yi Play Out dışına taşır gibi geldi bize!

Maçın skoru bir kenara, müsabakada yaşananlar ilginçliğin de ötesindeydi. Öncelikle saha içinde ve dışında yaşanan iki kırmızı ve birçok sarı kart, müsabaka hakeminin değil, yardımcıların ikazıyla olgunlaştı. Maçı anlatan ve yazma uğraşında olan bizler ve birçok izleyici, özellikle Joseph Edafe’nin kırmızı kartı ile Nurettin Gecekuşu, Zihni Temel’ci ve Badafa Sylla’nın neden sarı kart gördüklerini fark edemedik! Bu kartların tümü de yardımcı hakemlerin ikazı üzerine gerçekleşti. Şu bir gerçek ki toplu alanda herhangi bir olay yaşanmadı. Topsuz alanda yaşanmış ise de, niye böylesine bir gelişme (vurma) yaşanıyor, sorup sorgulamak gerekir düşüncesindeyim!

Yedek kulübesinde yaşanan sarı ve kırmızı kartlara bir şey söylemeyeceğim çünkü hakemin kendisi oradaydı ve olayı kendisi yaşadı! Ancak Nurettin’e niye doğrudan kırmızı kart çıkarıp sonradan 2’nci sarıya yönelmesi yanlıştı. Hareket kırmızı kartlık, hatta sarı’lık değildi bizce!

Düşünebiliyor musunuz sayın okurlar, benim sayabildiğim kadar ‘0n bir’ renkli (2 kırmızı 9 sarı) kartın çıktığı müsabakada futbolcular arasında hiçbir nahoş olay yaşanmadı. Olaylar hep Hakemler ve gözlemci arasında cereyan etti. Bu karşılaşmanın perde gerisi var mı yok mu bilemiyorum ama hoş gelişme olmasa gerek! İnanıyorum ki böylesi kart bolluğu bu yıl yaşanmamıştır. Spor tarihimizin rekoru olmadığını biliyorum ama benim bilgime göre bu yılın rekoru olsa gerek!

Yukarıdaki bölümlerde ilginçlikten söz ettim, ilginçlik oyun içerisinde veya dışında futbolcular arasında hiçbir gerginlik yaşanmaması, oyunun sertlik bir yana sportmence oynanması olmuştur. Cihangir taraftarlarının yardımcı hakem Necmi Bulut’un kendilerine dönüp “babanıza niye sövüyorsunuz” şeklindeki söylemlerini işitmiş değilim ama maç boyu küfür yediğini söyleyebilirim. Maçın gözlemcisi Ahmet Öztenay’a maç sonrası reaksiyonlarının nedenini de bilmediğimi söylemeliyim.

Maçın nasıl cereyan edişine bir türlü gelemedik çünkü rekor kartlar ve gerginlikler bizi başka yöne itti! Ancak şu bir gerçek ki Gönyeli, Hüseyin Cantürk ile Okan Atav’ın takımın sorumluluğunu almalarıyla birlikte kırmızı beyazlılar, başka bir havaya büründüler. Sahada daha çok koşup mücadele ettikleri açık seçik görülüyor. Gönyeli bu havayla Play Out oynamaktan kurtulur diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir