İdlib’de 56 terörist daha etkisiz hale getirildi

İdlib’de 56 terörist daha etkisiz hale getirildi

Bahar Kalkanı Harekatı’na ilişkin Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi…
Akar, TSK tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmekte olduğunu ifade etti, “2 bin 557 rejim unsuru ve askeri etkisiz hale getirilmiştir” dedi…

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bahar Kalkanı Harekatı’nın şu ana kadar planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirtti…
Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verdiğini söyledi.
Bakan Akar, rejimin İdlib’deki ateşkese rağmen çocuk, kadın ve yaşlı demeden masum sivillere karşı artarak devam eden kara ve hava saldırıları sonucunda derin bir insanlık dramı ve bununla birlikte Türkiye sınırına doğru büyük bir göçün yaşandığını da ifade etti.

Harekatın şu ana kadar planlandığı şekilde başarıyla devam etmekte olduğunu kaydeden Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tüm saldırılara misliyle, en şiddetli şekilde ve tereddütsüzce karşılık verilmiş, verilmektedir. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.” dedi.

Öte yandan ılımlı muhalifler, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde 3 köyü daha rejim güçlerinden geri alarak, stratejik Cebel Zaviye bölgesinde kontrolü sağladı.
Böylece son 3 günde ılımlı muhalifler, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde toplam 12 köyü geri almış oldu.

Bu arada, sabah saatlerinden itibaren Rus savaş uçaklarının saldırılar düzenlediği Serakib ilçe merkezi çevresinde de çatışmalar yaşanıyor.
İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun emrindeki terörist gruplar ve rejim ordusu ile ılımlı muhalifler arasında, merkezin dış mahallelerinde çatışmalar sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir