Devlet Hastanesinde, hasar tespiti için ön çalışma yapıldı.

Devlet Hastanesinde, hasar tespiti için ön çalışma yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yangın sonrası hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama geldi.
KardiyoVasküler Cerrahi servisinin tamamının kullanılamaz hale geldiği belirtilen açıklamada, hasar tespiti için ön çalışmanın yapıldığı, yarın ise ön kayıt tutanağının imzalanacağı vurgulandı.

Açıklamada, hastanenin sigortasının 1 Şubat’ta yenilendiği de ifade edilerek, “Tazmin zaman alacak. Hastane çalışabilir hale gelsin diye kampanya başlatıldı” denildi.
Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Cuma günü yaşanan yangın sonrası inceleme ve hasar tespit çalışmaları konusunda açıklama yaptı.
Hastanenin sigortasının 1 Şubat’ta yenilendiği belirtilen açıklamada yangının ardından hasar tespiti için ön çalışmanın yapıldığı ve ön kayıt tutanağı imzalanacağı kaydedildi.

Bakanlık, yangınla ilgili inceleme ve hasar tespit çalışmaları için ilgili birimlerden bir grup oluşturulduğunu belirterek, yardım kampanyasının; sigorta tazmin işlemleri zaman alacağı için cihaz ve donanımın yenilenmesi ve hastanenin yeniden çalışabilir hale getirilmesi için başlatıldığını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı, devlet hastanesindeki yangının ardından aynı gün inceleme ve hasar tespit çalışmaları için “Maliye Bakanlığı, Mapfree Insurance co Ltd, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Muhasebe Birimi ve Donatım Birimi’nin görevlendirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarının tamamının, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından yapılan ihaleye göre Mapfree Sigorta Şirketi tarafından sigortalandığı belirtilen açıklamada, sigorta yenilenme işleminin 1 Şubat 2020 tarihinde Maliye Bakanlığı’nca yapıldığı, sağlık kuruluşlarının da ayrı ayrı sigortalandığı bildirildi.
Açıklamada, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan ana birim, ayaktan tanı merkezi, Thalassaemia Merkezi, poliklinikler, Diyabet Merkezi ve Onkoloji Merkezi’nin de ayrı ayrı sigortalandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bu birimler içerisinde sigorta işlemi binanın kendine, binanın tıbbi cihaz bölümüne, mefruşat bölümü olmak üzere 3 ayrı kalemde tüm cihazlar ve donanım ve mefruşat tek tek envanter kaydına göre sigortalanmıştır” denildi.
Açıklamada, “28 Şubat 2020 tarihinde yangın söndürme işleminin ardından ilgili birimler ve sigorta şirketi ve şirketin yurt içi ve dışındaki eksperlerinin sorumluluğunda hasar tespiti için bir ön çalışma yapılmış, 29 Şubat 2020 tarihinde ön mutabakata varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, tamamen yanan bölümde yer alan anjiyo cihazı ve KardiyoVasküler Cerrahi Servisinin tamamının kullanılamaz hale geldiğini de belirtti.
Yoğun bakım ve içindeki tüm donanımın, ikinci anjiyo cihazı, ameliyathane uyandırma odasındaki tüm cihazlar ve mefruşat ile MR cihazının kısmen hasarlı olduğu da belirtilen açıklamada “Kısmi hasar gören bölümdeki tüm cihazlar teknik servislerin vereceği rapora göre ya tamir edilecek ya da kullanılmaz kabul edilerek bedelleri Sağlık Bakanlığımıza ödenecektir” denildi.

Açıklamada çalışmaların bundan sonraki seyrine yönelik olarak da bilgi verildi.
Enkazın kaldırılması sonrası Planlama ve İnşaat Dairesi, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, sigorta şirketinin temsilcisi ve Bakanlığın görevlendirdiği teknik elemanın vereceği rapora göre sigorta tarafından binada oluşan hasar teknik elemanların hazırlayacağı plan, proje ve iş programı çerçevesinde tamir ve tadilatı tazmin edilerek tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir