KAYAD ve  UKAMER işbirliğinde konferans düzenlendi

KAYAD ve UKAMER işbirliğinde konferans düzenlendi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi UKAMER işbirliği ile “Ev içi şiddetle mücadele” konulu konferans düzenlendi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan UKAMER Başkanı Yard. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, konferansta ev içi şiddete maruz kalan kadınların sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağını söyledi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr.Halil Nadiri de araştırma yaparak içinde bulundukları topluma toplumsal hizmet bağlamında da katkı vermenin üniversitelerin en önemli görevleri arasında olduğunu kaydetti. KAYAD Başkanı Meral Akıncı da konferansı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından UKÜ Rektörü Halil Nadiri tarafından panelistler KAYAD Başkanı Meral Akıncı, Ombudsman Emine Dizdarlı, Avrupa Kadına Karşı Şiddet ağı üyesi Avukat Lara Dimitrijevic ve Araştırmacı Mine Yücel’e plaket taktim edildi.

KAYAD Başkanı Meral Akıncı, plaketi şiddet gören kadınlar ve genç yaşta konferansa çok sayıda ilgi gösteren gençler adına aldığını söyledi.

Konferans’ta daha sonra daha sonra Prof. Dr. Feray Gökdoğan moderatörlüğünde panele geçildi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir