CTP Kadın Örgütü’nden Lefkeliler Hanı’nda etkinlik

CTP Kadın Örgütü’nden Lefkeliler Hanı’nda etkinlik

CTP Kadın Örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle “Işığını al gel, aydınlatalım karanlıkları, sesini al gel, haykıralım haklarımızı, hiçbir kadın karanlıkta kalmasın” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Lefkeliler Hanı’nda düzenlenen etkinliğe bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman etkinlikte yaptığı konuşmada kadın dayanışmasının ve kadının gücünün önemine işaret etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü Başkanı Sıla Usar İncirli de, 8 Mart’ın tarihine, geçmişte yaşanan olaylara ve kazanılan haklı mücadelelere değinerek, bu yüzden sokakta olduklarını ifade etti.

Konuşmasında Sivil toplum örgütleriyle verdikleri her mücadeleyi kazandıklarını belirten İncirli, “ Birlikte yürürsek ancak o zaman haklarımızı kazanabiliriz” dedi.

KTAMS Temsilcisi Ülfet Kralda , 8 Mart’ın dünyanın her yerinde kadının anıldığı ve sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Kral, “Demokrasi, barış ve eşitliği ilke edinmiş bir sendika olarak dünyada ve ülkemizde kadınların eşit bireyler olarak, her alanda yer aldığı eşit bir düzen kuruluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

KAMU-SEN Kadın ve Çocuk Hakları Komite Başkanı Ayşe Özdemirağ da, birçok alanda olan yasa çalışmaları ve bunların yasallaşması için mücadele verdiklerini dile getirerek, şiddeti ve tacizi önlemek için işbirliği çağrısında bulundu.

Kıbrıs’ın güneyinden Pogo Yönetim Kurulu sözcüsü de yaptığı konuşmada şu “Davetiniz için çok teşekkürler, her zaman sizinle olmaktan mutluyuz. Aslında biz, Ledra caddesinden gelmek istiyorduk ama diğer taraftan gelmek zorunda kaldık. Biz bu tavrı asla kabul etmiyoruz. Keyfi ve inisiyatif ile kapatılan bu barikat kararını kabul etmiyoruz, sonuna kadar karşısındayız. “ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir