Rum Sağlık Bakanlığı: 50 testten 2’si pozitif

Rum Sağlık Bakanlığı: 50 testten 2’si pozitif

Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu bu akşam yapılan 50 koronavirüs testinin 2 tanesinin pozitif çıktığını yaptığı basın açıklamasında açıkladı.

Halkı panik yapmamaya ve kişisel hijyen kurallarına uymaya çağıran Bakan Yoannu, hastaların birinin Limasol’da yaşayan 25 yaşındaki bir genç diğerinin ise 64 yaşındaki bir sağlık uzmanı olduğu belirtti. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada, 5 Mart günü adaya dönen 64 yaşındaki sağlık uzmanının, hastalığın semptomlarını dün açıkladığını, bu nedenle kimlerle iletişim/temas kurduklarını takip etmenin ne yazık ki zor olacağını ancak yine de tüm protokollerin uygulanmaya koymasından önce hastanın tüm temaslarının bulunması için çaba sarf edileceğini açıkladı.

Yoannu, sağlık uzmanının havaalanında kontrol edilmediğini, çünkü geri döndüğü ülkenin bugün yüksek riskli ülkeler listesine dahil edildiğini ekledi. Sağlık Bakanı, her iki teyit edilen vakanın klinik durumları hakkında bilgi vererek “semptomlarının hafif ve durumları çok iyi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir