“Karar doğru, ama çalışmamız gerek”

“Karar doğru, ama çalışmamız gerek”

Bakanlar Kurulunun koronavirüs salgını nedeniyle tüm spor müsabakalarını ertelemesini, futbol Süper Lig takımlarının teknik insanları doğru buldu

ORTAK GÖRÜŞ “ÖNCE SAĞLIK”: Bakanlar Kurulunun tüm spor müsabakalarını erteleme kararı almasını futbol Süper Lig takımlarının teknik insanlara sorduk. Teknik direktörler alınan kararın doğru olduğunu, hatta bazıları uzaması gerektiğini de belirtirken, 22 Mart’tan sonra lig maçları oynanacaksa antrenman yapmak zorunda olduklarının da altını çizdi

 

Dünyayı sarsan koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde çeşitli önlemler alınıyor. Bakanlar Kurulu’nun önceki gün aldığı kararlar kapsamında tüm spor müsabakaları 22 Mart tarihine kadar durdurulmuştu.

22 Mart Pazar günü sonrasında yeniden değerlendirme yapacak olan Bakanlar, Kurulu gerekmesi halinde önlem kararını yeniden duyuracak. Farklı bir karar açıklanmaması durumunda ise, spor müsabakaları ilgili federasyonların açıklayacağı program ile kaldığı yerden devam edecek.

Futbol Federasyonu, Bakanlar Kurulu kararını kendi sitesinden yaptığı duyuru ile üye kulüplerine ve futbol camiasına aktarırken, hazırlık maçlarının da oynanamayacağını net bir ifade ile belirtti. Gazetemiz futbol Süper Lig takımlarının teknik adamlarına alınan karar hakkındaki düşüncelerini sordu.

 

gökmen-davutoğlu

Baf Ülkü Yurdu – Gökmen Davutoğlu

“Doğru bir karar alındı. Bu kadar önemli bir durumda, virüsün çok kolay yöntemlerle bulaştığına tanıklık ediyoruz. Dünyayı saran korona virüsü için bu tür tedbirlerin alınması bence doğru oldu.

Antrenmanlarımızı program dahilinde devam ettireceğiz. 1 hafta hazırlık maçı oynamasak çok etkilemeyecek diye düşünüyorum.

Gördüğüm kadarı ile vaka sayı da arttı ve daha da artabileceği konuşuluyor. Alınan tedbirler doğru tedbirlerdir.”

Binatlı – İltaç Karayel

Sağlık herşeyin üstündedir, önemli olan sağlıktır. Gayet doğal bir karar. Sıkıntı bundan sonraki süreçte teknik adamların izleyeceği yol olacak. Herkes artık kendi insiyatifini kullanarak antrenman veya hazırlıklarını sürdürecek.

Futbol takımlarını koruma teknik adamların duyarlılığına kaldı. Bu konuda gerekli önlemlerimizi alarak mutlaka çalışmamız da gerekiyor. O ortamı ayarlamamız lazım.

Futbolcuların mümkün mertebe temas ettirmeden çalışacağız. Antrenmanlara devam ediyoruz. Dostluk maçı almıştık, federasyonun açıklaması sonrası iptal ettik.”

 

Cihangir – Hasan Burgaç

“Doğru bir karar alındı. Ülke sağlığını ilgilendiren bir durum var ortada. O yüzden alınan kararı doğru buluyorum. Bu süreç tabiki futbol takımlarını nasıl etkileyecek antrenman programlaması nasıl olacak onlar biraz sıkıntı yaratacak. Ama ona göre ayak uyduracağız.

Şu anda antrenmanlara ara verdik. Pazartesinden itibaren antrenmanlara devam edeceğiz. İkinci bir devre arası gibi baktık bu duruma.”

 

 

M.A.Yeşilova – Şenol Canbulat

“Bana göre sadece futbol anlamında değil, ülke genelinde ciddi sıkıntılı süreç geçiririz. Hem psikolojik, hem mental anlamında. Bu radikal tedbirlerin daha da ileriye taşınmasını gerekir. Ülkede daha donanımlı tedbirler de alınması gerekir.

Bazı yerlerin kapanmaması da abesttir. Kamu kurum kuruluşlar ve bankaların kapanmaması da yanlıştır bence. Herkes evinden çalışması gerekir.

Futbol takımımızla Pazartesi gününe kadar antrenman yapmayı düşünmüyoruz. Pazartesinden sonra tekrar plan yapacağız. Alınan kararlara saygı duyacağız.”

Mehmet Bolkan

Çetinkaya – Mehmet Bolkan

“Çok haklılar. Ve ben uzamasını da istiyorum bu sürenin. Ben antrenmanlarımı çarşambaya kadar erteledim. Başkanımız Dr.Bülent Dizdarlı beni aradı, “Bu olay basit bir olay değildir. Yayılan virüs basit değildir” dedi. Dünyada insanlar ölüyor. Perşembe ve Cuma da antrenman yapmadık. Yarın yapmayı planlardık. Başkanımız “çarşambaya kadar görelim” dedi ve ara vermemi istedi. Dr.Bülent Dizdarlı’yı bu konuda herkes taktir ediyordur.

Ben bir eğitimciyim, öğretmenim. Okulların dahil tatil süresinin uzatılacağını düşünüyorum. Güney’de vaka sayısı daha fazladır. Bizde futbol takımlarının bir beklentisi yok, gelirimiz bile yok. Rumda takımların yayın geliri vardır. Anastasiadis Futbol Federasyonu’nu arayarak yayıncı kuruluştan şifreli yayın yapılmamasını istedi. Devlet kanallarının 2’sinden maçların şifresiz verilmesini ve maçların seyircisiz oynanmasını, takımların alacağı yayın gelirini Devletin ödeyeceğini önerdi. Daha sonra bugün (dün) öğlen saatlerinde maçların ertelendiğini duydum.

Güneyde bu yapılırken kulüpler de korundu. Bizde kulüplerin böyle bir gelir kaybı da yokken erteleme kararı çok yerinde.

Antrenmanların bile yapılmaması gerek.  Bu işi küçümsememek lazım. Bazı arkadaşlarımız küçümsüyordur belki ama yanlış düşünüyorlar.

Önlem almak için birilerini kaybetmeyi beklememeliyiz. İtalya ve Almanya’yı duyuyoruz. Bir an önce bu tarihi uzatmamız lazım.”

 

Doğan Türk Birliği – Afün Girgen

“Bütün plan program aksamış olsa da bu olması gerekirdi. Doğru bir karar alındı. İnsan sağlığı açısından ertelenmesi iyi oldu. Kendi özelimizi düşündüğümüzde önümüzde Doğan-Ocak maçı vardı. Çok kalabalık gelecekti maçı izlemeye. Orada olacak herhangi bir problem ülkemizde büyük zarara sebep olabilirdi.

Ertelenmesine itirazımız yok.

Bugün (dün) bir ter antrenmanı yaptık. Antrenmanlarımıza Pazartesi devam edeceğiz. Bu 48 saatte durumu görüp değerlendireceğiz ve tekrar bir karar vereceğiz.”

 

Düzkaya – Mustafa Borataş

“Ülke genelinde ciddi bir durum var. Federasyon kendine göre önlem almıştır. Bakanlar Kurulu’nda mantıklı bir karardır verilen. Dünyada da böyle örnekleri var.

Takımımıza 3 gün ara veriyoruz. Sonra devam edeceğiz. Başkan ve yöneticilerle görüştük. Kendi antrenman ortamızda ve tesislerimizde önlemler alacağız. Elimizden gelen gayreti gösterip antrenmana da devam edeceğiz.

Çok rahatlık da, fazla panik de yaramıyor.

Bu önlemler gerekliydi. Taraftar sayımız çok değil belki, ama maçlarla ilgili önleme uymamız gerek.

Önümüzdeki süreçte federasyon, hafta içi de, hafta sonu da lig maçı oynatarak açık kapatılabilir.”

 

Gençlik Gücü – Kemal Yürekli

“Doğru alınmış bir karar. Şampiyonlar Liginde Liverpool-Atletico Madrid maçı seyircili oynatıldı. Türkiye’de de seyircisiz oynatılıyor maçlar. Diğer ülkelerde de önce seyircisiz oynatıldı, sonra erteleme oldu.

Açıkcası taraftar sayımız çok değil, önceleri belki seyircisiz oynatılabilir düşüncesinde idim maçlar ancak durumun ciddiyetini şimdi daha iyi anlıyoruz ve alınan kararı doğru buluyorum.

Durumlar çok kötü, panik var hepimizde. Futbolda hazırlık maçı da yapamayacağız. Şu anda Pazartesine kadar çalışmaya ara verdik. Takım olarak antrenmanlara pazartesinden sonra devam edeceğiz. Tabiki sağlık herşeyden önemli. Pazartesinden sonra yeni bir planlama yapacağız.”

 

Gönyeli – Hüseyin Cantürk

“Bu çok önemli bir durumdur ülke şartlarında. Kimse ‘bu vardır, bu yoktur’ diyemez. Önlem alınması çok güzel bişeydir. Kimi takımlarda “ben çıkıştaydım böyle bir karar alıdı” veya toparlanmak isteyen takımlarda da “bize iyi geldi” yorumları yapılabilir. Herşeyden önemlisi ülke sağlığı, sporcu sağlığıdır. Doğru karar olduğuna inanırım.

Yüzde yüz idman yaptırabilirsiniz söylenene kadar de bu ertelemenin sürmesi gerekir. Çok önemli bir durumdur şu anda yaşadığımız.

Pazartesine kadar antrenmanlara ara verdik. Pazara kadar herkese gerekli uyarıları yaptık. Pazartesi tekrar değerlendireceğiz. Gelecek hafta günde çift idman düşüncemiz var.”

 

Göçmenköy – Hakan Sermaye

“Doğru bir karar verildi. Düşünülebilecek tek şey ülkemizin tüm vatandaşlarının sağlığıdır. Sağlık herşeyden önde gelir, derken bunun lafta kalmayacağının kararıdır bence alınan.

Biz bugün antrenman koymuştuk, ancak daha sonra yöneticilerle istişare içinde pazartesine kadar ara verdik. Ona göre tekrar karar vereceğiz. Dünyanın birçok ünlü sporcuları ve antrenörlerinde çıktı bu vaka. Enfekte sayısı az olan ülkelerdeki Dünyaca ünlü 1 kişi veya 4-5 ünlü kişi “ben enfekte oldum” diyorsa bu demektir ki o ülkelerdeki sayı çok fazladır. Biz de ülkedeki durumu 15-20 gün sonra daha net görebileceğiz.

Alınan karar doğru. Federasyon, Spor Dairesi ve Bakanlar Kurulu’nu bu düşüncesinden dolayı tebrik ediyorum. Allah tüm vatandaşlara sağlık sıhhat versin inşallah.”

 

Hamitköy – Ahmet Sakallı

“Tabiki Bakanlar Kurulu kararına saygı duyup uyacağız. Takımımıza şimdi kısa süreli izin verdik.

Bugünler geçsin. Önümüzdeki hafta içi tekrar değerlendirip çalışmalara başlayacağız. Bazı takımlardan hazırlık maçı için görüşmeler yapılmıştı alınan kararlar sonrası iptal ettik ve gelen hazırlık maçı tekliflerini geri çevirdik.

Ciddiye alınması gereken bir durum.”

 

K.Kaymaklı – Niyazi Göksun

“Açıkcası sadece bizim problemimiz değil. Dünyanın problemi. Küresel bir problem. Bizim de burada bir takım önlemler almamız gerekir diye düşünürüm. Sağlık yönü bu.

Ama sportif yönden bizim açımızdan oldukça sıkıntılı olacak. Sporcular ve antrenörler açısından.

Dünyada da bu olaylar yaşanıyor. Çoğu liglerde iptaller oldu. Birçok organizasyon iptal edildi. Biz de bu anlamda bunu yaşayacağız. Çok beklediğimiz bir durum değildi, ama yapacak bişey yok, sağlık daha önde gelir.

Normalde Çarşamba kupa maçımız vardı zaten. Bugün antrenmanlarımızı iptal ettik. Pazartesine kadar izin verdik sporculara. Pazartesi başlamayı planlarız, ama süreci takip edip tekrar planlama yapacağız. Gerekli uyarıları yaptık oyuncularımıza. Herkes bireysel de önlemlerini alacak.”

 

Lefke – Mehmet Solkanat

“Bence doğru bir karar. Dünyada uygulanan yöntemdir. Bence ara verilmesi uygundur. Çok tehlikeli boyut aldı.

Bizim ülkemizde de vakalar var. Sağlık herşeyden önce gelir. Çok doğru karar verildi. Antrenman bile yapmaya korkumuz var. Hazırlık maçı da yapılmasın. Herkes kendi çapında karantinaya alınsın.

Biz mümkün mertebe birbirimizle az görüşmeye bakacağız bu süreçte. Doğru buluyorum kararı.

Bu süreç ne kadar sürecek bilmiyoruz. Dün yağmurda antrenman yaptık. Bugün iptal ettik. Yarın (bugün) antrenman programımız vardır ama tekrar gözden geçirip değerlendireceğiz.”

 

M.Türk Gücü – Ali Oraloğlu

“Her zaman tedbir önemlidir. Bu sadece Bakanlar Kurulu kararı ile kalmaması lazım. Bireysel olarak üzerimize düşen sorumluluklar çoktur ve bunları uygulamalıyız.

Bireysel tedbirlerimizi elden bırakmamız gerekir. Memleket hepimizin, insan ayırmıyoruz. Dolayısıyla 1 kişinin bu şekilde sıkıntı yaşaması herkese yansıyabilir. Biz de antrenmanda gerekli önlem ve tedbiri alıp hijyen ortamı sağlayıp oyuncularımıza sunacağız.

Bugün (dün) ter antrenmanı yaptık. Yarın (bugün) da ikili mücadelesi olmayan, temassız, dayanıklılığa bağlı çalışmamız olacak. Temaslı antrenman yapmayacağız, çok kısa süreli olacak antrenmanımız. Pazar günü dinlenme olacak. Daha sonraki süreç hakkında kararımızı Pazartesi vereceğiz.”

 

T.Ocağı – Ahmet Dedekorkut

“Dün bugün (Perşembe-Cuma) antrenman yapmadık. Yarın (bugün) de hafif çalışma yapacağız.

Karara bakışımız olumludur. İlk etapta seyircisiz de denenebilirdi ama alınan karara da karşı değiliz ve doğru buluyoruz.

Bekleyip göreceğiz. Ne karar alınırsa da bundan sonrasi için saygı duyacağız. İnşallah tez zamanda üzerimizden gider bu salgın vakası.

Hazırlık maçı oynamayacağız. Ülkemizin konjektürü ve olanakları itibarı ile bu olay bizim için çok da hoş değil.”

 

Yenicami – Özgü Bayraktar

“Ülkede ve dünyada sonuç olarak sağlıkla ilgili üst düzey bir durum var. Alınan bu önlemler bence önemli ve bize sadece saygı duymak kalır.

Tabi biz bu süreçte antrenmanlarımızı yapmamız gerekecek ve bu durumu yeni bir planlama ile programlayacağız. Çünkü sonuçta yapılan açıklamaya göre 22 Mart’tan sonra ligler tekrar başlayacak. 2 haftalık sürecin ardından hemen müsabaka olacaksa buna göre çalışmamız da gerekiyor.

İnsan sağlığı paralelinde sporcu sağlığını da düşüneceğiz ve gerekli tedbirleri alarak yola devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir