İngiltere’deki gençler dönüş yolunda

İngiltere’deki gençler dönüş yolunda

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Başkanı Adil Bey, bugün itibari ile 300’e yakın öğrencinin ülkeye dönüş yapmış olacağını belirterek, seyahatin koordinasyonu hakkında bilgi verdi, öğrencilerin KKTC’de karantina sürecinin nasıl olacağını anlattı:

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Başkanı Adil Bey, İngiltere ve Kıbrıs’ta virüs vakalarının baş gösterip, uçuş yasaklarının getirilmesi ile öğrencilerle birlikte gerekli tüm tedbirleri alarak ülkeye dönüş için çalışma başlatıldığını aktardı.

Bey, İngiltere’deki öğrencilerin ülkeye dönüşü çalışmaları çerçevesinde KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile temasa geçerek yardım talep ettiklerini anlattı.

Adil Bey, KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın da devreye girmesi ile işlemlerin hız kazandığını kaydetti. Süreçte Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile de sürekli temasta olunduğunu ifade eden Adil Bey, İngiltere’deki öğrencilerin tümüne ulaşabilmek için 10 kişilik bir ekiple, gece gündüz çalıştıklarını ve bugün itibari ile yaklaşık 300 öğrencinin ülkeye dönüş yapmış olacağını belirtti.

“Güvenli bir şekilde gelip, 14 gün karantinada olacağız”

Öğrencilerin ülkeye güvenli bir şekilde dönmeleri ve en doğru şekilde karantina koşullarının oluşturulması yönünde de yetkililerle sürekli temasta olduklarını ifade eden Adil Bey, “Güvenli bir şekilde Kıbrıs’a geleceğiz ve ülkemizde 14 gün karantinada kalacağız” dedi.

Süreç içerisinde, hükümet yetkilileri ile temaslarında zaman zaman cevap alamama, bazı konularda birkaç kez soru sorma ve cevap alma ihtiyacı duyulması gibi sıkıntılar yanşasa da netice itibari ile uçuşun gerçekleşmesi ve gerekli koşulların sağlanması noktasında başarıya ulaşıldığını dile getirdi.

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Başkanı Adil Bey, “Londra’daki temsilciliklerimiz ve Eğitim ve Kültür Ateşemiz de bizimle ciddi anlamda iletişim halindeydiler” diyerek, “Bir memnuniyetsizlik belirtecek olursam bu sadece bazı şeylerin bizim tarafımızdan yapılması olur. Çünkü biz bir öğrenci örgütüyüz ve çok fazla imkanımız da yoktur. Hepimiz de öğrenciyiz” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de hükümetin KOVID-19 salgını noktasında arzu edilen düzeyde tedbir almadığını kaydeden Bey, öğrencilerin şuanda kendi evlerinde kendilerini karantinaya aldıklarını belirtti.

 

“Nerede karantinaya aklanacağımızı bilmiyoruz”

KKTC’de nerede karantinaya alınacaklarına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini kaydeden Adil Bey, “Ancak Sağlık Bakanlığının çalışmaları sürüyor. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de sürekli biçimde baskı uygulamaktadır. Kesinlikle bizi karantinaya alacak bir yerleri vardır” diye konuştu.

Bey, ayrıca süreçte kendilerine destek belirten herkese ve ekibine teşekkür ettiklerini belirterek “Hepimiz çok mutluyuz, umarım hep birlikte Kıbrıs’a sağlıklı bir şekilde dönüp orada karantinada kalacağız. İçimiz rahatlayacak” dedi.

 

“İçiniz rahat olsun”

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Başkanı Adil Bey, öğrenci ailelerine verdiği mesajda ise şunları söyledi: “Buradan ailelere sesleniyorum. Biz sürekli bir şekilde iletişim halindeyiz. İletişim için internet üzerinden ayrı ayrı guruplar kurduk. İlk uçakta gelecekler olanlar için bir gurubumuz var. İkinci uçak için ayrı. Britanya’da kalacak olan öğrenciler için de ayrı bir gurup var. Karantinaya giden için, evde kendilerini izole edenler için ayrı bir grubumuz var. Bu gruplarda öğrencilere sosyal destek de vereceğiz. İçleri rahat olsun. Biz ilgili makamlarla sürekli bir şekilde görüşerek doğru bilgi yayamaya bu süreçte de devam edeceğiz.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir