Ataser Riverside Tatil Köyü ile ilgili açıklama yaptı

Ataser Riverside Tatil Köyü ile ilgili açıklama yaptı

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Riverside Tatil Köyü’nün, İngiltere’den gelen öğrenciler için karantina merkezi olarak düzenlenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Riverside Tatil Köyü’nün konumu nedeniyle karantina merkezi olmaya uygun olmadığını dile getiren Ataser, bölgede daha uygun oteller bulunduğunu savunarak, tepkilerinin öğrencilere olmadığını dile getirdi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, konuyla ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada, Riverside Tatil Köyü’nün Alsancak Belediyesi’ne haber verilmeden ve uygun olup olmadığı konusunda fikir danışılmadan, İngiltere’den gelen öğrenciler için karantina merkezi olarak düzenlenmesine tepki gösterdiklerini dile getirdi.

Otelin yapısı ve konumu gereği, alınması öngörülen karantina tedbirlerine uygun olmadığını, karantina merkezlerinin, yaşam alanlarından uzak olması gerektiğini dile getiren Ataser, otel ile dip dibe 2 büyük site ve eski yerleşim konutların olduğuna da dikkat çekti.

Ataser, “Bu konuda önceden bilgilendirilmiş olsaydık, bölgede bulunan farklı ve daha uygun otelleri önerir, hükümete ve devlete elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdık” diyerek, bu karar alınırken Alsancak belediyesi ve halkının hiçe sayılarak görmezden gelinmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Fırat Ataser, yaptığı açıklamalardan dolayı ülkenin dört bir yanından kendine kınama geldiğini de belirterek, kendisinin gerçekleri konuştuğunu ve söylemeye devam edeceğini ifade etti.

Otelin yerleşim alanlarıyla iç içe olması nedeniyle tepki koyduklarını, tepkilerinin öğrencilere olmadığını ifade eden Ataser, “Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır, Kendi Çocuklarımızı cezalandırmak istemeyiz” dedi.(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir