Tatar: Mutlaka ekonomik paket diye bir çalışma ortamı yaratılacaktır

Tatar: Mutlaka ekonomik paket diye bir çalışma ortamı yaratılacaktır

Ekonomik Tedbirler Paketini görüşmek üzere Başbakan Ersin Tatar, siyasi parti başkanlarını toplantıya çağırdı.
Başbakanlık’ta yer alan toplantıya Başbakan Tatar’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı katıldı.

Toplantı öncesi basına açıklama yapan Başbakan Tatar, koronavirüsün süratle yayıldığını anımsatarak, KKTC insanının sağlığını korumak adına ciddi tedbirler alındığını ve alınmaya devam edildiğini söyledi.

İzlenecek sürecin ekonomik boyutu ile ilgili şu an bir takım çalışmalaryürütüldüğünü belirten Tatar, almak üzere oldukları kararların detaylarını siyasi parti başkanları ile paylaşmak ve görüşlerini almak için toplandıklarını söyledi.

Tatar, “Elbette mutlaka ekonomik paket diye bir çalışma ortamı yaratılacaktır çünkü burda ciddi anlamda iş yerlerinin kapatılmasıyla ve ekonomideki çarkların durması ile devlet gelirlerinin de düştüğünü görüyoruz. Bunların hesaplamaları yapılmaya devam ediyor. Bizim kendi kaynaklarımızın ne pozisyonda olduğu bunlar da değerlendirilmektedir. İlgili merkezlerle, makamlarla, bütün ekonomik kurum ve kuruluşlarla, örgütlerle, bütün paydaşlarla ve sendikalarla yaptığımız değerlendirmelerde mutlaka bazı tedbirlerin alınması gerektiği bu kritik sürecin inşallah yakın bir zamanda aşılması ile ve tekrar eski günlere dönülmesi ile bir takım yapılacak olan işlerle daha sağlıklı bir yapıya ulaşabilmek için şu anda almış olacağımız veya almakta olduğumuz ve alacağımız tedbirler söz konudur.Bunları sayın parti başkanları ile konuşmak onlarla istişare içinde tüm alınan kararların onların da desteği ile olabilmesi bizim için önemlidir.”dedi.

Başbakan Tatar, daha önce yaptığı değerlendirmelerde, toplum vicdanında kabul görecek bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşündüğünü söyledi.

Siyasi parti temsilcilerine aynı düşüncede oldukları için teşekkür eden Tatar, “Artık bu saatten sonra siyaseti bir kenara bırakmak lazım. Burada akıl yolu ile toplumun genelinde, kamunun ve insanlarımızın vicdanın da kabul edeceği bir takım düzenlemelerle bu süreci hep birlikte atlatmamız gerekiyor” dedi.

Tatar konuşmasını şöyle tamamladı, “Parti başkanlarımız bu sürece destek olacağını söyledi ve almak üzere olduğumuz bazı kararların detaylarını kendileri ile paylaşmak, onların görüşlerini almak ve ona göre bu yapacağımız düzenlemeleri daha somut bir hale getirmek için bu toplantıyı yapıyoruz.Bilahare biz halka ve basına bilgi vereceğiz ancak şu an kesinleşmiş birşey yok. Somut kararlar aldıktan sonra basına açıklayacağız. Salı günü alacağımız nihai kararları hep birlikte sizlerle paylaşmak düşüncesi içerisinde olduğumu burdan ifade etmek istiyorum.”

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir