Bahadır Ayhan’ın hedefi Eylül

Bahadır Ayhan’ın hedefi Eylül

Tonguç KOTAK

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, korona virüsü ile duran liglerin akıbetini Havadis’e değerlendirdi.
Ayhan, yaptığı açıklamada hedeflerinin Eylül ayında 2019-2020 sezonunu bitirmek olduğunu açıkladı.

Başkan Bahadır Ayhan konun çok hassas olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Hentbol Federasyonu olarak bizde virüsün çıktığı ilk gün devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda liglerimizi durdurduk. Ve bize ne zaman başlayacaksınız derlerse o zaman başlayacağız.
Basında ve sosyal medyada bazı haberler okuyoruz, 10 Nisan2020 tarihinden itibaren takvimlendirme yapılmasını istemişler. Ama sporu yöneten Spor Dairesinden bize bu konuda yazılı bir bildirim yapılmadı.
Buna rağmen biz Hentbol Federasyonu olarak A ve B planımızı yaptık. Üye kulüplerimizin de görüşlerini alarak planlarımızı netleştireceğiz.
Şunu da söylemeden geçemem, tüm dünyada hiç kimse virüsün ne zaman biteceği ile ilgili bir tarih veremezken, bizde hangi aklıselim kişi virüsün Nisan veya Mayıs ayından sonra görülmeyeceğinin garantisini verebilir ki? Böyle bir saçmalık olur mu? “

“Şahsi düşüncem şudur; Hentbol bu sezon bildiğiniz üzere erken başladı. Şu ana kadar oynanan maç sayısı 178. U20 ile U16 kadın ve erkek liglerini tamamladık. Cumhurbaşkanlığı, Mişon Kupası ve KTSYD kupa maçlarını tamamladık. Büyükler ligi, U18 ligi, U14 ligleri ve Federasyon Kupası maçlarımız kaldı.
Kısacası oynatmamız gereken 89 maçımız daha var. Büyükler liginde ve U18 liglerinde play-off mücadelesi kazanacak takımlar hemen hemen belirlendi.
Eylül-Ekim 2020 aylarında 2019-20 sezonunu tamamlamak, Kasım 2020 ayında transfer dönemini açmak ve Aralık 2020 ayı itibariyle 2021-22 sezonunu açmak düşüncesindeyim.
Ebetteki kulüplerimiz en yetkili karar merciidir. O nedenle düşüncemi gerekçeleriyle kulüplerimizin dikkatine getirir ve tekrar birlikte en sağlıklı kararları alırız.
Her şeyin başı sağlık. Bu vesileyle tüm spor camiası ve halkımıza kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için evimizde kalalım diyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir