Polisiye Olaylar…

Polisiye Olaylar…

ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM(İNTİHAR)

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre bugün saat 10.00 sıralarında, Küçük Kaymaklı’da, Irak uyruklu Aya Saleh Muhammad SABRİ (K-21) Halil Topraklı Sokak üzerinde bulunan kalmakta olduğu daire içerisinde asılmak suretiyle yaşamını sonlandırdı.

Soruşturma devam ediyor.

 

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre saat 15.50 sıralarında Girne’de S.E.(K-43) ve M.C.E.(E-37)’nin kalmakta oldukları ikametgahta Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada; saksı içerisinde ekili toplam 16 kök hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan bitkiler ile yaklaşık 2 gr ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı.

Bahse konu şahıslar tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

EV AÇMA VE HIRSIZLIK

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre 13 Haziran günü saat 13.00 sıralarında Lefkoşa da faaliyet gösteren bir otelde müşteri olarak kalmakta olan Zeina HASSANEIN e ait 1 adet altın kolyenin odasından çalındığı tespit edildi.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturma neticesinde konu otelde çalışmakta olan S.S.(E-19) ve Z.H. (K-35) tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

 

SUÇ İŞLEMEYE TEŞEBBÜS

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre 13 Haziran günü, Esentepe sahilinin 5 mil deniz açığında KKTC’den kanunsuz olarak çıkış yaptıkları tespit edilen Bangladeş uyruklu 6 erkek şahıs tekne içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edildi.

 

Bahse konu şahıslar ile söz konusu şahısların KKTC’den yasa dışı yollardan çıkış yapmalarına yardımcı oldukları tespit edilen O.Z. (E-36), M.Ö.(E-40) ve M.A.T.(E-55) tutuklandı.

 

Soruşturma devam ediyor.

 

ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMİ

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre 14-15.06.2019 tarih ve 21:00-01:00 saatleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’da asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Lefkoşa’da gerçekleşen denetimlerde bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler gece kulüpleri, pansiyonlar, yatı evleri ile halkın yoğun olarak bulunduğu Çağlayan Parkı, Kumsal Park, Barış Manço Parkı, Kafesli Parkı, Yediler Parkı, Ayluga Kilisesi bölgesi, Ermeni Kilisesi bölgesi,Terminal Bölgesi ile seyir halindeki araçlar kontrol edildi.

Denetimler kapsamında, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 8 kişi ve KKTC’de izinsiz ikamet eden 5 kişi ve sahte evrağı tedavüle sürme meselesinde zanlı olarak aranmakta olan 1 kişi tespit edilerek tutuklandı.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu ise 300 araç kontrol edildi. Suç işlediği tespit edilen 161 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi.

Gazimağusa’da gerçekleşen denetimlerde; bölgede faaliyet gösteren kumarhanelerde yapılan denetimlerde, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 8 kişi, KKTC’de izinsiz ikamet eden toplam 3 kişi, hakkında ihraç emri bulunan 1 kişi ve sahte belge ile KKTC’ye giriş yaptığı tespit edilen 1 kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 485 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 155 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken çeşitli suçlardan dolayı 2 araç trafikten men edildi.

Girne’de gerçekleşen denetimlerde; bölgede faaliyet gösteren, kumarhaneler, barlar, kahvehaneler ve diskolarda denetimler gerçekleşti.

Denetimler kapsamında kumarhaneye girmeleri ve bulunmları yasak olan toplam 9 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilirken; KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 510 araç kontrol edildi. Suç işlediği tespit edilen 125 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken muhtelif suçlardan dolayı 8 araç trafikten men edildi.

Güzelyurt’ta gerçekleşen denetimlerde; bölgede faaliyet gösteren bet ofisleri, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri ve kahvehanelerde yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 200 araç kontrol edildi.

Suç işlediği tespit edilen 54 araç sürücüsü hakkında yasal işleme gidildi.

(BRT/PGM)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir