Erdoğan: Salgın sonrası için hazırlık yapmamız gerekir

Erdoğan: Salgın sonrası için hazırlık yapmamız gerekir

 

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi ‘Kovid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma’ konulu zirve düzenlendi.

Olağanüstü Video Konferans Zirvesi’nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 ile mücadele ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye olarak virüsün yayılmaya başladığı ilk günden itibaren tedbirleri hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, “Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra tüm imkanlarımızı zorlayarak kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Sizlerden gelen talepleri öncelikli olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi’nin bu alandaki işbirliklerini daha verimli kılmak için faydalı bir platform olduğunu şimdiden ispatladığını söyledi.

Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta sosyo ekonomik bir krizle karşı karşıya olunduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz.

Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle mücadelemizi sürdürürken bir yandan da salgın sonrası için hazırlık yapmalıyız. Sağlıktan ticarete, ekonomiden toplumsal psikolojiye bütüncül şekilde yaklaşmalı işbirliği alanlarını tespit ederek gerekli adımları süratle atmalıyız.”

 

 

(BRT/AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir