Soygür: İnsan bazı şeyleri sindiremiyor

Soygür: İnsan bazı şeyleri sindiremiyor

Hemşire Mihriban Yazar Soygür, sosyal medya hesabından, Kovid-19’un kendisine neler öğrettiği hakkında duygusal bir paylaşım yaptı.

“15 yıllık meslek hayatımda yaptığım işten hep gurur duydum” diyen Soygür, kişi ayırmaksızın elinden geldiğince, hatta bazen fazlasıyla, insanlara yardım etmeyi görev bildiğini, Kovid-19 pandemisi nedeniyle kendisinin, meslektaşlarının ve diğer sağlık çalışanlarının, canla başla tüm halkın güvende olması için, fedakarca çalıştığını kaydetti.

Soygür, “Ama insan oturup düşündüğü zaman, bazı şeyleri sindiremiyor, üzülüyor. Ben buna Kovid-19’un öğrettikleri diyorum” dedi.

Soygür’ün, “Neye mi üzülüyorum?” sorusuyla devam eden paylaşımında, insanların, ‘Bu çoçukların annesi hemşire, annelerinden onlara bulaşır sonra bizim çoçuklarımıza bulaşır’ diyen gözlerle bakmasının ve davranışlarının, insanın içini acıttığını ifade etti.

Soygür’ün paylaşımı şöyle devam etti:

● Bana tahlil yazdırabilir misin, ameliyat olmam gerekli hangi doktorda olmalıyım. Bana rapor alabilir misin, beni bu doktora baktırabilir misin vb bir çok nedenle telefonum hiç susmazken, Kovid-19’la tanışalı ‘napan’ diye sormak için arayanın bir elin parmaklarını geçmemesi,

● Biz halkımızın sağlığı için mücadele ederken, ailemizi, evimizi, en önemlisi çoçuklarımızı göremezken, o korumaya çalıştığımız insanların aman bu çoçukların annesi hemşire, annelerinden onlara bulaşır sonra bizim çoçuklarımıza bulaşır deyen gözlerle bakması ve davranışları, insanın içini acıtıyor.

●Ne saatlerce tulumun içinde dayan deyerek tüm gücümüzle işimizi yaparken nefes alamamamızın, ne de tulumu çıkardıktan sonra yüzümüzdeki izlerin saatlerce geçmemesinin bir önemi yok. Çünkü amacımız sağlık sistemine zaman kazandırıp, yetersiz olan imkanlarımızı artırarak olası vaka artışlarında bu pandemi ile en iyi şekilde mücadele etmek. Ancak bütün bu emeğimizin sonunda halkımızın tüm çağrılara ve yasaklara rağmen sokaklarda olmasına bir türlü aklım ermiyor. Biz halk olarak ne zaman bu kadar bencil olduk ve empati yapmayı unuttuk anlayamıyorum.

Uzun lafın kısası ben HEMŞİREYİM, her ne kadar Kovid-19’un bana öğrettiklerine üzülsem de merak etmeyin hepiniz için ben ve diğer tüm sağlık çalışanları en sonuna kadar görevimizin başındayız. Çünkü zaman birlik zamanı, dayanışma zamanı..

#EVDEKAL #GÜVENDEKALKIBRIS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir