Çipras’tan Doğu Akdeniz açıklaması

Çipras’tan Doğu Akdeniz açıklaması

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Doğu Akdeniz’e ilişkin yaptırım tehdidi yaptı.

Çipras, “Türkiye’nin Kıbrıs’ın münhasır ekonomi bölgesinde sondaj yaptığı teyit edilirse, Yunanistan ve Kıbrıs, AB’den Türkiye’ye yaptırım uygulamasını isteyebilir” dedi.

Başbakanlık binasında olağanüstü gerçekleştirilen Dışişleri ve Savunma Konseyi Toplantısı’nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çipras, toplantıda , Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini ele aldıklarını kaydetti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Çipras, “AB Zirvesi öncesinde hazırlanmak üzere fikir birliğine vardık. Böylece, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde eğer bir sondaj çalışmasının gerçekleştiği teyit edilirse, Türkiye’ye karşı yaptırım uygulanması dahil doğru kararların alınması sağlansın.” ifadelerini kullandı.

Çipras, Yunanistan ve Rum tarafının, AB’nin desteğiyle güçlü bir konumda olduğunu savunarak, “Yunanistan veya Rum kesiminin egemenlik haklarının çiğnenmesi halinde bunun sonuçlarının olacağı” tehdidinde bulundu.
(BRT/AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir