“Vakıflar Bankası’na yasadışı ve usülsüz istihdam!”

“Vakıflar Bankası’na yasadışı ve usülsüz istihdam!”

KTAMS, Vakıflar Bankası’na sözleşmeli personel istihdamı yapıldığını açıklayıp, buna şiddetle karşı çıktı.

“YÖNETMELİĞE AYKIRI UYGULAMAYA ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kıbrıs Vakıflar Bankası’na böylesi bir hassas dönemde 1 Odacı, 2 Hukukçu ve 2 Veznedar’ın sözleşmeli personel olarak istihdam edilmesinin sorumlu bir banka yönetimi anlayışı olmadığını işaret etti.

“BANKA GENEL MÜDÜRÜ DOĞRU SÖYLEMİYOR”

“Ayrıca yapılan istihdamların basın tarafından sorgulanması üzerine Banka Genel Müdürü’nün‘sözleşmeli istihdamları sendikayla birlikte istişare ettik’ şeklindeki söylemi de kesinlikle doğru değildir” diyen Bengihan, Sözleşmeli Personel istihdamı konusunda sendika ile hiçbir şekilde görüşülmediği ve bilgi de paylaşılmadığını vurguladı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Sendikamız 1996 yılından beridir Kıbrıs Vakıflar Bankası Çalışanlarının Toplu İş sözleşmesini imzalayan yetkili sendika olarak her zaman için hem Bankayı hem de Çalışanları düşünen ve koruyan sorumlu Sendikacılık bilinciyle hareket etmiştir. Sendikamız Çalışanların hak ve menfaatlerinin gelişmesinin yanında bankanında büyüyerek ülkedeki en güçlü en prestijli bankalardan biri olması için çalışanlarla birlikte elinden gelen fedakarlığı da göstermiştir.
Kıbrıs Vakıflar Bankasının Organizasyon, Kadro ve Personel Yönetmeliği’nin 2. Maddesinin ‘‘b’’ fıkrası Banka Yönetim Kurulunun acil ihtiyaç ve Genel Müdürün yazılı önerisi ile 2’si Hukukçu olmak üzere 10 kişi sözleşmeli banka memuru istihdam etme yetkisi vardır. Görüldüğü üzere bankaya sözleşmeli personel istihdamı yapılacağında hangi durumlarda ve hangi statüde olacağı sayıları ile birlikte belirtilmiştir.”

“SORUYORUZ”:
“Sendika olarak Banka Yönetim Kurulu’na soruyor ve açıklama bekliyoruz” denilen açıklamada şöyle denildi:
1-Personel yönetmeliği acil durumlarda sadece Banka memuru ve Hukukçu olarak sözleşmeli personel istihdam edilebileceğini belirtmesine rağmen Odacı statüsünde sözleşmeli personel isthdam edilmesinin yönetmeliğe açıkca aykırı olduğunu bile bile ve benzer konuda da mahkemede sendikamız tarafından açılan dava devam ederken hangi gerekçe ile böyle bir istihdam yapıyorsunuz?
2-Bankanın şuan hukuk danışmanı ve davalık dosyaların takibini yapan hizmet alımı şeklinde 3 hukukçusu varken , yönetmelikte de acil ihtiyaç olması koşulu aranırken yönetim kurulu ne gibi bir acil ihtiyaç için mevcut hukukçulara ek olarak 2 yeni hukukçu sözleşmeli istihdamı yapmıştır?
Sendikamız KTAMS Çalışanlarımızı ve Bankamızı zora sokacak girişimlere asla müsade etmeyeceğimizi belirtir, Organizasyon,Kadro ve Personel Yönetmeliği’ne aykırı olarak yapılan uygulamalara karşı da her türlü demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı vurgularız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir