Turizm Bakanlığı bütçesi denetlenmeli!

Turizm Bakanlığı bütçesi denetlenmeli!

Turizm Bakanlığı’nın bütçesinin henüz yılın ortasında tamamen sıfırlandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Turizm Bakanlığı bazı yetkilileri, bütçenin yurt dışı tanıtımlarına harcandığını söylerken; Turizm Bakanı Ünal Üstel ise, “pandemi döneminde bütçemizi hep aldılar. O yüzden bu duruma düştük” dedi.

Turizm Bakanlığı yatırım ve geliştirme fonundan basına ve medya sektörüne tanıtım reklamları verilir. Son 6 aydır Turizm Bakanlığı’nın basın sektörüne olan bu reklam borcunu ödemediği, geçtiğimiz günlerde ise, pandemi süreci itibariyle olan borç faturalarının tek taraflı ve keyfi şekilde iptal edildiği bildirildi.

Buna gerekçe olarak da, Bakanlığın bütçesinin tamamen tükendiği belirtildi.

Bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Batu Beyit, hiçbir gerekçe göstermeksizin basının reklam faturalarını keyfi şekilde iptal ettiklerini belirtirken; bir başka bakanlık temsilcisi ise bütçenin yurtdışı tanıtımlarına harcandığını söyledi. Halbuki pandemi sürecinde Turizm Bakanlığı’nın yurtdışı tanıtımı gibi bir faaliyeti olmadığı da biliniyor.

Bunun üzerine basının dolandırılmasının gerekçesinin sorulduğu Turizm Bakanı Ünal Üstel, “bütçemiz zaten bitmişti, pandemi sürecinde de bütçemize el koydular, bu yüzden bu duruma düştük” diye konuştu.

Turizm Bakanlığı’nın daha yılın ortasında bütçesinin tamamen tükenmesi ve bütçenin harcanma şekli konusunda her bir yetkili ismin farklı bilgi vermesi, bütçenin nereye ve nasıl harcandığı sorularını akla getirdi.

Turizm Bakanlığı bütçesinin ve harcamalarının en kısa sürede denetlenmesi gerektiği düşünülüyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir