Tatar: Halen sıkıntılar var ama başarılı bir süreç geçirildi

Tatar: Halen sıkıntılar var ama başarılı bir süreç geçirildi

Ekonomik örgüt temsilcileri ve bürokratlardan oluşturulan Ekonomik Kurul ilk toplantısını yaptı. Toplantıya Başbakan Ersin Tatar da katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Tatar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, koronovirüs pandemisi sürecinde çok zor günler geçirdiklerini ancak alınan ekonomik kararlar ve yapılan düzenlemelerle, KKTC ekonomisinin daha güvenli bir ortama çekildiğini belirtti.      

Tatar, bu süreçte toplumsal dayanışma birinci pakettinin ardından ikinci  paketi açıkladıklarını, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalamış oldukları İktisadi ve Mali İşbirliği anlaşmasının sağladığı kaynak ve ekonomiye yaptıkları açılımlarla ekonominin eski boyutlara ulaşması için olağanüstü gayret gösterildiğini kaydetti.

Başbakan, “Bu süre içerisinde ekonomik örgütler platformu ile sürekli isitişare içinde olunmuş, imkanlarımız ölçüsünde, onların da değerli katkı ve görüşleri ile bu düzenlemeler yapılmış ve KKTC ekonomisinin daha güvenli bir ortamda ve kendi dinamikleri içerisinde normalleşmeyi yakalamak ve istihdamı sürdürebilmek, ekonomiyi bıraktığımız noktadan, tekrar eski büyüme oranlarına çekebilmek, yatırımları teşvik edebilmek, ekonomik alanlarda lokomotif sektörlerde yapılacak çalışmalarla, oradaki faaliyetleri eski boyutlarına ulaştırabilmek için çok önemli toplantılar yapılmıştır” dedi.

Oluşturulan Ekonomik Kurul ile ekonomiyi daha sürdürübilir bir noktaya taşımak istediklerini belirten Başbakan Tatar, Ekonomik Kurul’un vereceği kararlarla KKTC’nin sürdürülebilir yapısının en iyi şekilde devam edebileceğine inandığını vurguladı.

Tatar, sürekli olarak toplanıp süreçleri değerlendirmek, ekonomiye yön vermek ve ona göre toplumsal dayanışma, paylaşma ve sosyal adaletin yerini bulabilmesi için imkanları en iyi şekilde değerlendirmek, kıt kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve dolayısıyla halkın da güvendiği bir paylaşım içerisinde bütün bunları sürdürebilmek için böyle bir kurulun oluşturulduğuna dikkati çeken Tatar, “Bu kuruldan iyi fikirlerin görüşlerin ve dolayısıyla KKTC’nin sürdürübilir yapısının en iyi şekilde devam edebilmesi için bu çalışmaları sürdüreceğine inandığımı belirtmek istiyorum” dedi.

Pandemi sürecinde çok zor günler geçirildiğini de anımsatan Başbakan Tatar, halen bir takım sıkıntlar ve belirsizliklerin olduğunu ancak başarılı bir süreç geçirildiğini vurguladı.

Başbakan Tatar, süreçte gösterilen başarı ve onun yarattığı algı ile KKTC’de yatırımların eski noktalara ulaşması için çalışmaların süreceğine de işaret ederek, KKTC ekonomisine güven duyarak yatırım yapan yatırımcılar ile Ekonomik Kurul’a katkı koyan bürokratlar ve iş dünyasının temsilcililerine teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir