Başbakan Tatar: Bayram günlerinin koronavirüsün yayılma günleri olmaması için; Kurban Bayramı süresince koronavirüs önlemlerine sıkı sıkıya uyalım

Başbakan Tatar: Bayram günlerinin koronavirüsün yayılma günleri olmaması için; Kurban Bayramı süresince koronavirüs önlemlerine sıkı sıkıya uyalım

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tatar mesajında;

“Bayram günleri Devletler, vatandaşlar için çok özel günlerdir.

Bayramlar ortak sevincimizi, dost, akraba, aile , vatandaşlar olarak bir arada yaşama, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzu canlı tutmakta, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmaktadır.

Bu yıl maalesef bu özel bayram günlerimizi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını  gölgesinde geçireceğiz.

Tüm halkımızdan rica ediyorum; Bayram günlerinin koronavirüsün yayılma günleri olmaması için; Kurban Bayramı süresince koronavirüs önlemlerine sıkı sıkıya uyalım.

Elbette ekonomi, ticaret, kazanç çok önemlidir ama hayat sadece bunlarla mutlu olabileceğimiz bir süreç değildir.

Bizleri asıl mutlu eden, etmesi gereken iyi insan duyarlı vatandaş olmak ve bunların gereğini yerine getirerek zorda olanlara, dar gelirliye, bizlerin yardımına muhtaç olanlara sahip çıkmak, onlara destek vermektir.

Ben gücü yetenlerimizin manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde Devletimize ek olarak ihtiyaçlılara desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.

Hükümet olarak aldığımız tedbirler ve siz değerli halkımızın katkıları ile koronavirüsle mücadelemizi başarı ile devam ettiriyoruz ama gevşemek yok.

Biz hükümet olarak her geçen gün sağlık hizmetlerimizdeki olanaklarımızı artırıyoruz.

Test sayılarımızı oldukça artırdık. Daha da artıracağız.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki Ayaktan Tanı Merkezi’ni bağımsız giriş, çıkışı, tomografisi, röntgeni, özel odaları ile pandemi kliniği haline getiriyoruz.

Planlama İnşaat Dairemiz ile Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yeni pandemi hastanesi projesi üzerindeki çalışmalarını devam ettiriyor.

İzolasyon otellerimiz hizmet vermeye devam ediyor.

Yeni Girne hastanesi ile Güzelyurt hastanesinin bitirilmesi için gereken  adımlar atılmıştır.

Lefkoşa’ya 500-600 yataklı modern yeni bir hastane yapılması için Anavatan Türkiye’den bir heyet buraya gelmiş, gereken çalışmalar başlatılmıştır.

Hedef 2023 yılında ülkemize bu hastaneyi kazandırmış olmaktır.

Anavatan Türkiye ile imzaladığımız İktisadi ve Mali İşbirliği anlaşması ve kendi kaynaklarımızla ekonomimizde yaşanan sıkıntıları aşma çabalarımız da durmaksızın devam ediyor.

Hedefimiz tüm sektörlerimize, esnafımıza, tüccarımıza, emekçilerimize yapabileceğimiz en fazla katkıyı sağlamak ve pandeminin olumsuz etkilerinden bir an önce kurtulmaktır.

Bunun en önemli unsurlarından biri ise sağlık koşullarını asla elden bırakmadan dışa açılmaktır. Ben, başaracağımızdan eminim. Pek çok zorlukları aşa, aşa bugünlere gelen, Devlet kuran Kıbrıs Türkü pandemi sürecini de en az sıkıntı ile kapatmayı başaracaktır.

Bu vesileyle, bayramın tüm İslam alemine ve ülkemize sağlık, mutluluk, refah, ve barış getirmesi dileklerimle tüm halkımızın, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’ dedi.

 

(BRT/MAIL)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir