Arıklı ve Ataoğlu’na Türkiye’den davet!

Arıklı ve Ataoğlu’na Türkiye’den davet!

Yeni hükümet oluşumu mu görüşülecek?

 

Evrenselgazete

Başbakan Ersin Tatar ile Fikri Ataoğlu ve Erhan Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşmek üzere bugün Türkiye’ye gidiyor.

Evrenselgazete’nin sorularını yanıtlayan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “dün akşam geç vakitte arandım. Fuat Oktay beyin daveti olduğunu bildirdiler ve bugün öğlen gidiyoruz. Gündem konusu ile ilgili bilgim yok” dedi.

Erhan Arıklı’nın da aynı gün Türkiye’ye ziyaretinin Fuat Oktay’ın daveti üzerine olduğu bilgisine sahip olduğunu, yöneltilen bir soru üzerine belirten Ataoğlu, bu yöndeki soruyu da,  “Arıklı da davetlidir diye biliyorum. Fakat ben kendi davet konumla ilgili konuşabilirim” diye yanıtladı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ise, Türkiye ziyareti ile ilgili Evrenselgazete’nin sorusu üzerine, “Kırıkkale’de düğünümüz var. O düğüne katılmak üzere biletimi çok önceden almıştım” dedi.

Fuat Oktay’ın kendisine bir daveti olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise, “bizim daha önceden bir randevu talebimiz vardı. Şimdi de rastlantı oldu herhalde” diye konuştu.

Bilindiği gibi Başbakan ile DP Başkanı Ataoğlu’nun da Türkiye’ye çağrılması nedeniyle, Fuat Oktay ile yapılacak görüşmenin yeni bir hükümet oluşumu ile ilgili olup olmadığı yönündeki soruyu ise Erhan Arıklı, “hükümet devam ediyor, devam ettikçe bu tür konular konuşulmaz” diye yanıtladı.

Siyasi kulislerde bu görüşmenin hükümetin bozulması gündemiyle olduğu düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir