Türkiye ve bazı bölge ülkeleri İsrail ile BAE anlaşmasına tepki gösterdi

Türkiye ve bazı bölge ülkeleri İsrail ile BAE anlaşmasına tepki gösterdi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında varılan anlaşmaya tepki gösterdi.

Tarihin Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin hüsranını yazacağını belirten Kalın, Twitter’dan, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır” ifadesini kullandı.

Libya hükümeti de,Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail arasındaki anlaşmaya tepki göstererek, “Birleşik Arap Emirlikleri devletçiğinin şaşırtmayan bir ihanetidir. Libya, Suriye ve Yemen’de sürdürdüğü yıkıcı rol ile Katar, Filistin ve bölgenin özgür halklarına ambargo uygulamasının doğal bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

Hükümet açıklamasında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu adımı “ümmetin sırtına vurduğu başka bir hançer” olarak nitelendirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü ise, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ın, Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını kınayan açıklama yapmadığı takdirde istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir