Ya oradaki yüzlerce insan virüsü kapmışsa?

Ya oradaki yüzlerce insan virüsü kapmışsa?

Yapılan tetkikler neticesinde, 6 Eylül tarihinde Lefkoşa’da YDP’li iki kişinin test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine diğer partililer kendilerini evlerinde izole ettiler. 8 Eylül’de yani iki gün sonra YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu’na da covid-19 teşhisi konuldu ve tabi akabinde Genel Başkan Erhan Arıklı’ya da aynı teşhis kondu.

Fakat 3 Eylül tarihinde YDP’liler diğer tüm adaylar gibi, seçim propagandaları kapsamında Haspolat’ta yüzlerce kişinin arasındaydı.

Bilindiği gibi, Covid 19’a yakalanıldığında, semptomlar 2 ila 14 gün arasında kendini gösterirmiş, bazen de hiç göstermez.

Peki ya oradaki yüzlerce kişi ve sonrasında aileleri, akrabaları, tanıdıkları, market, manav, kasap, iş yerleri, çalışma arkadaşları ve bunun gibi oradakilerin temas ettikleri binlerce kişinin virüsü kapmadığını kim iddia edebilir?

İnanayım ki test sonuçlarından 5 gün önce çekilen bu fotoğraflarda görülen herkese test yapıldı. Ya da Vekile ve Genel Başkan’a temaslıları soruldu da Haspolat’takilerin tümü karantinaya mı alındı? Tabi ki de alınmadı.

Biri size temaslı diye adımı versin de kolaysa gelip beni alıp karantinaya kapatın bakalım şu saatten sonra…!

Sağlık Bakanlığı’nın bir yandan pozitif vakalar yanında hasta olmayan yani semptom göstermeyen vakaları ve hatta temaslılarını da alıp alıp karantinaya tıkarken, diğer yandan her partinin kendi adayı için seçim propagandalarında halkı meydanlara toplaması ne büyük bir sorumsuzluktur.

Virüsü kapan siyasilerimize kesinlikle değildir eleştirim. Hem Genel Başkana hem de Vekil Bertan Zaroğlu’na acil şifalar dilerim.

Yalnız Yeniden Doğuş Partisi değildi ki, adaylık başvurusu yapan tüm adayların her biri taraftarlarıyla birlikte YSK’ya gittiler. Her parti adayları için seçim gezileri yaparak, köylere gittiler insanları meydanlara topladılar.

Bakın Vekil Bertan Zaroğlu’nun ve Başkan Arıklı’nın 3 Eylül’deki Haspolat ziyaretlerinde onlarca belki yüzlerce insan toplanmış, ne bir sosyal / fiziki mesafe, ne de birinde bir maske var.

Bunun sorumlusu tabi ki YDP’liler değildir. Bunun sorumlusu sözde halkın sağlığını düşündüğünü iddia edenler ve halkı kapıp kapıp hücre misali karantina odalarına atan Sağlık Bakanlığı ve tüm hükümet edenlerdir.  Yani Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve aslında tüm bakanlar kurulu üyeleridir.

YSK dün propaganda kapsamında bu tür etkinlikleri yasaklasa da, düne kadar olan oldu. Ülkemizde şuanda bu virüs kontrolden çıktı.

Yakında temaslıları alıp tıkacakları yerler de kalmayacak. Kaldı ki, tıktıkları temaslıların binlerce katı emin olun dışarıda dolaşıyor.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir