Dere yatağında ağılların arasında şarap fabrikası…!

Dere yatağında ağılların arasında şarap fabrikası…!

Geçitköy ağıllar bölgesinde faaliyet gösteren bir şarap fabrikasının, aynı bölgeye yatırım yapan hurda işletmesinden şikayetçi olması önemli bir sorunu gözler önüne serdi.

Geçitköy’de 20 yıldır faaliyet gösteren şarap fabrikası binasının hem dere yatağının içinde olduğu hem de, ağılların arasında şarap üretimi yapılarak piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.

Şarap fabrikasının karşısına hurda işletmesinin açılmasına tepki gösteren şarap fabrikasının işletmecisinin, hurda işletmesinden şikayeti üzerine gazetemiz bölgeye giderek incelemede bulundu.

Geçitköy’deki şarap fabrikasının işletmecisi,  ülkede kaliteli içki üretimi için yaptıkları tüm yatırımların, karşılarına açılan hurda işletmesiyle darbe yediğini iddia ederken; bölgeye giden Evrenselgazete,  şarap fabrikasının etrafında çok sayıda ağıl olduğunu ve fabrikanın yanında yıllardan beridir ineklerin bulunduğu ağılların mevcut olduğunu gözlemledi.

Kıbrıs gazetesinde “Yatırımlarımıza darbe vuruldu” başlığıyla yayınlanan haberde, imalat noktasında hurda faaliyetleriyle meydana gelen toz-toprak nedeniyle sorun yaşandığı, görsel olarak da turistlere çekici gelmeyeceği savunulan fabrikanın, aslında ağılların bulunduğu toprak arazide faaliyet göstermesi hayret uyandırdı.

Fabrikanın sahibinin, bunca yıl hemen yanındaki ağıllarla ilgili herhangi bir rahatsızlığı olmazken, daha uzak bir mesafede bulunan hurda işletmesiyle ilgili gazeteye şikayette bulunması ve “şarap üretimi yaptığımız fabrikanın karşısına hurda işletmesinin açılması bizi kötü etkiledi. Çünkü hem imalat noktasında toz, topraktan dolayı sıkıntı yaşıyoruz, hem de görüntü olarak sorun yaşıyoruz. Fabrikanın tüm kapılarını, pencerelerini kapatmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuşması, ağılların içerisinde bunca yıldır şarap üretmesiyle çeliştiği düşünülüyor.

Lapta Belediyesi’nin tam karşılarına hurdacılığa yönelik bir tesis kurulması için izin vermesinin, yapılan tüm yatırımlarına darbe vurduğu belirtilirken; bahse konu şarap fabrikasının tam karşısında hurda tesisinin değil, ağılların olduğu yerinde görüldü. Ağılların hemen yanında şarap üretimi yapılmasının sağlıkçılar tarafından bilinip bilinmediği ise henüz bilinmiyor.

Öte yandan, yine aynı fabrikanın sahibinin, açılan hurda işletmesinin su yolu üzerinde olduğunu da iddia ederek, olası bir sel felaketinde hurdalıkta bulunan araçların şarap fabrikasına kadar sürüklenme ihtimali olduğu iddiası üzerine, bahse konu hurda işletmesinin değil, şarap fabrikasının dere yatağında olduğu gözlemlendi. Konuyla ilgili soru yönelttiğimiz Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, “evet dere yatağının dibindedir. Dere yatağı içinde diyebilmemiz için ölçüm yapılması lazım. Dere yatağı ile ilgili bir ölçüm yapılmadığından tam olarak dere yatağındadır diyemeyiz ama şarap fabrikasının dere yatağının dibinde olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir