”Öğrenme, yaşam boyu devam eder”

”Öğrenme, yaşam boyu devam eder”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni dün akşam gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, öğrencilere yaşamlarının yeni evresinde üstün başarı dileklerinde bulundu, öğrenmenin yaşam boyu devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin dün akşam gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrencilere hitap etti.

Mezun olan öğrencilerin yaşamlarının önemli bir dönüm noktasına ulaştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sizlere tam da bu noktada yapabileceğim en önemli tavsiye; öğrenmenin diploma almakla bitmeyeceği gerçeğidir. Öğrenme, hayat boyu devam eder” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, öğrencilere dünyaya açık, her şeyi olduğu gibi kabullenmeyen, bağnazlığa geçit vermeyen, Atatürk ilkelerini içselleştiren ve çağdaş toplum olmanın gerekliliklerini yerine getiren genç insanlar olarak yaşamlarına devam etmesi temennisinde bulundu.

Yabancı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, yabancı öğrencilere KKTC ve üniversiteleriyle iletişimlerini kesmemeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, mezun olan yabancı öğrencilerden ülkemizin yeni elçileri olmalarını temenni etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir