UBP Kurultayı 31 Ekim’de

UBP Kurultayı 31 Ekim’de

Ulusal Birlik Partisi, Parti Meclisi, Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu’nun Genel Başkanlık için yapılacak kurultayın seçim tarihiyle ilgili almış olduğu tavsiye kararını görüşmek üzere toplandı.
Toplantıda, olağanüstü kurultay’ın 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilmesine karar verildi.
Cumhurbaşkanı seçilen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da Parti Meclisi toplantısına katılarak son kez partililere hitap etti.

Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verilen destekten dolayı hem partililere hem de halka teşekkür etti.
Tatar, Cumhurbaşkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek ve halkı daha güzel bir geleceğe taşımak için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.
Tatar ‘Cumhurbaşkanlığında birlik beraberlik ve toplumsal uzlaşı önemlidir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı’nın gereği bunları gerektirmektedir. Onun için o makamı layıkıyla sürdürmek ve sizleri ve halkımızı daha güzel bir geleceğe taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım’ diye konuştu.
Cuma günü Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra UBP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık makamlarının boşalacağına işaret eden Tatar, kurultay gününe kadar parti tüzüğü gereği görevi Genel Sekreter Ersan Saner’e bıraktığını ve kurultaya Saner’in yönetiminde gidileceğini ifade etti.

Tatar ‘KKTC’de UBP’nin sorumluluğunun bilinci içerisinde bu seçim sürecini yönettiğini ve şu anda da yine sorumluluğunun bilinci içerisinde kurultayımızı tamamlayıp hükümet kurma sürecini ben Cumhurbaşkanı olarak kazanacak olan arkadaşımıza o yetkiyi verip bir an önce yeni hükümetin kurulması yönünde çalışmalara başlayabileceğini ifade etmek istiyorum’ ifadelerini kullandı.
Tatar, yeni hükümet kurulana kadar şu andaki hükümetin görev başında olacağını da belirtti.

Tatar ‘Cumhurbaşkanı her zaman Bakanlar Kuruluna başkanlık edebilir, dolayısıyla yeni genel başkan seçilene ve hükümet kurulana kadar Bakanlık Kuruluna da başkanlık edebileceğim düşüncesindeyim. Bu süreci de en iyi şekilde en doğru şekilde hukuka uygun olarak yönetmek ve memleketi istediğimiz noktaya taşıyabilmek hepimizin görevidir’ diye konuştu.

UBP’de genel başkanlık için adayların 26 Ekim pazartesi saat 17.00’ye kadar parti merkezine başvuruda bulunulabileceği de belirtildi.
                    

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir