Makinist tutuklandı

Makinist tutuklandı

Evrensel Kıbrıs özel haber

Güzelyurt’ta meydana gelen olayda bir çocuğun feci bir iş kazasına kurban gitmesi ülkede büyük üzüntü yarattı.

Güzelyurt Kumköy yolu üzerinde faaliyet gösteren makinist dükkânında, 15 yaşındaki Mahmut Gül isimli çocuk, çalışmakta olduğu makinist garajında, eski bir araç üzerinden parça söktüğü esnada, araç motorunun üzerine düşmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.

İŞVEREN KAYDI BİLE YOK!

Bunun üzerine Çalışma Dairesi ve polis harekete geçti. Kumköy yolu üzerinde faaliyet gösteren makinist dükkânının Çalışma Dairesi’ne herhangi bir kaydı olmadığı bilgisine ulaşıldı. Kaçak işveren durumundaki isminin baş harfleri F.T. olan makinist şahısın, olayın ardından polis tarafından tutuklandığı ve ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

OLAY YERİNDEN FERYATLAR YÜKSELDİ

Öte yandan olayın ardından Çalışma Dairesi’nin harekete geçtiği ve müfettişlerin olayla ilgili gerekli ifadelere başvuracağı bildirildi. Feci olayın ardından olay yerine giden Çalışma Dairesi ekipleri, bahse konu makinist garajında çocuğun ailesinin feryatlarıyla karşılaştı.

ÇOCUK TEHLİKELİ İŞTE Mİ ÇALIŞTIRILDI?

Çalışma Dairesi müfettişlerinin şu sıralarda olayla ilgili gerekli araştırmayı yapmaya çalıştığı öğrenilirken, olayın iş kazası olup olmadığı, ihmal olup olmadığı ve işverenin pozisyonunun inceleneceği ve gerekli tahkikatın yapılacağı belirtildi.

İşveren konumunda bulunan iş yeri sahibinin makinist dükkânının Çalışma Dairesi’ne kayıtlı olmadığı öğrenilirken; çocuk işçi çalıştırmanın yasalara aykırı olduğu; çocukların tehlikeli işlerde çalıştırılmasının daha da büyük suç olduğu düşünülüyor. İşverenin bahse konu canından olan çocuğa tehlikeli iş görevi mi verdiği yoksa çocuğun kendi isteğiyle mi o aracın altına girdiği Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından titizlikle incelenecek.

Öte yandan Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri ise, olaydan duydukları üzüntüyü belirtirken, olayın yaşanmadan önce Sosyal Hizmetlerin devreye girmesinin önemine işaret etti. Olaydan önce daireye bir ihbar gitmesi halinde gerekli önlemin alınabileceğini fakat şu durumda, olayın ardından Daire’nin yetki alanına giren herhangi bir durumun olmadığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir