Bakanlık ipin ucunu kaçırdı, süreç sarpa sardı!

Bakanlık ipin ucunu kaçırdı, süreç sarpa sardı!

Rana Sarro Yazdı

Bu yıl bir düğüne katıldım, o da yakın akraba düğünü olduğu için. Fakat kapımıza kadar taaa bilmem nereden gelip davetiye verenler dahi oldu. “Nasıl yani pandemide bile mi” demiştim kendi kendime.

Katıldığım düğün töreninde, birbirini şapur şupur öpen insanlar gördüm. Hem de böyle bir pandemi döneminde.

Özetle söylemek gerekirse, hükümet yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ve sağlık üst kurulu, başta düğünlere izin vermekle çok büyük hata yaptınız.

Gerçekten düğün gibi bir etkinlikte insanların birbirine sarılıp öpmeyeceğine mi inanmıştınız?

Kına geceleri bile yapanlar oldu….

PCR kuyruklarında ve aşı sıralarında devlet eliyle kalabalıklar oluştururken de çok büyük hata ettiniz. Halbuki, pandeminin başında 5 kişinin bir araya gelmesi suçtu, devriye gezen polisler 5 kişiyi bir arada görseler tutuklar içeriye götürürdü.

Şimdi o kalabalıkların alası Sağlık Bakanlığı himayelerinde oluşturuluyor.

Pandeminin ilk zamanlarında sağlığı için açık havada eşiyle yürüyüş yapan karı kocayı durduran, Lefkoşa’da bir polis memuru insanlara azılı suçlu muamelesi yapmıştı.

Şimdi devlet eliyle, devlet emriyle, devlet yönetiminde hususi kalabalıklar oluşturuluyor.

Gerçekten sanki trajişaka!!!

Ben pozitif vakalar bilirim ki eşleri ostiyüro gezer. Ben pozitif vaka ile birinci derece akraba olan ve aynı evde sakin temaslılar bilirim, Sağlık Bakanlığı tarafından aranmadılar bile. Geçtim elektronik bileklik takmayı aranıp evde kalmaları yönünde tembihlenmediler bile. Ben elektronik bileklikle gezenler bilirim. Telefonu ile bilekliğini evde bırakıp dışarıya çıkanlar bile bilirim.

Ben gece gündüz paketçilik yapıp, günde belki 100 insanın evine kadar girip temas eden ve ayda bir kez dahi pcr testi yaptırmayanlar olduğunu bilirim.

Ben devlet kurumu bilirim pozitif vaka çıktığı halde personeli işte tutan. Personel isyan edince evlerine gönderen akabinde personeli haklı çıkan ve 4 pozitif vaka daha olduğu ortaya çıkan….

Hastane bilirim, sağlık çalışanı hasta olduğu halde zorla işe getirtilen, onlarca hasta ile temas ettikten sonra pozitif olduğu anlaşılan ve buna rağmen hastane ilaçlanmadan içeriye onlarca personel yüzlerce hasta alınan.

Nasıl beklersiniz vakalar artmasın. Nasıl beklersiniz yani vakalar patlamasın, tavan yapmasın???

Nasıl Pandemi Hastanesi Başhekimi bile virüsü kapıp pozitif olmasın…

Çok fena patladı… Çevremizde sağımıza dönsek pozitif solumuza dönsek pozitif. Her yanda pozitif herkes pozitif.

Bu gerçekler ortada dururken, mantığa aykırı da bazı kararlar alındı ve bazı mantıksız kurallar getirildi. Mekanlara girişte pcr testi zorunlu hale getirildi. O da yetmedi, aşı olanlar bu mekanlara girişte pcr testinden muaf tutuldu.

Geçen gün mekanlara girişte niye pcr testi yaptırılmasının mantıksız olduğunu yazmıştım. Aşılıların ise muaf tutulmasının ne kadar mantıksız olduğunu anlatayım kısaca. Çünkü iki doz aşılı olup da şuanda karantinada tedavi gören bir devlet memuru biliyorum. Yani aşılı olanlar da bu virüsü kapabiliyor. Ve de bulaştırabiliyor.

Haliyle, aşılı olanların mekanlara girişinde pcr testi sonucu istenmemesi, aşısız olanlardan ise mekanlara girişte pcr testi istenmesi çok absürt olmuş inanılmaz akıl dışı.

Çünkü gribal belirtileri olduğu için test yapıp negatif sonuç alan ve iki gün boyunca işine giden bir Güzelyurt Sağlık Merkezi personeli ve bir de Güzelyurt Kaymakamlık memuru örneğimiz var. Demek ki negatif gösterse de, gribal belirtileri olanların evvela izole olmaları gerekiyor, test sonucu negatif çıksa bile.

Sayın Sağlık Bakanlığı ekipleri, siz bu süreci yönetemiyorsunuz, vazgeçin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir