Özersay hükümeti dövizde kısa, orta ve uzun vadeli tedbir almaya çağırdı

Özersay hükümeti dövizde kısa, orta ve uzun vadeli tedbir almaya çağırdı

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesiyle  halkın alım gücünün düştüğünü belirterek, hükümete; dövizde kısa, orta ve uzun vadeli tedbir alma çağrısı yaptı.

Halkın Partisi’nden verilen bilgiye göre Parti Genel Başkanı Kudret Özersay, katıldığı bir programda hükümeti, bazı konularda kur sabitlemesine gitmeye, Güney Kıbrıs ile ticareti ve turist sayısını artıracak seyahate dair kolaylaştırıcı tedbirleri alarak, ülkeye giren döviz miktarını artırmaya dönük adımlar atmaya çağırdı.

Döviz krizinin ülkeye döviz girişini artıracak şekilde Güney’le ticarette ve turizmde fırsata çevrilebileceğine dikkat çeken Özersay, döviz krizinin dün yaşanmadığını, iki haftadır ciddi bir tırmanışın sürdüğünü anımsattı.

Özersay, hükümeti eleştirerek, döviz karşısında önlem alınmadığını ve geç kalındığını ifade etti.

“Vatandaşın alım gücü hızla eriyor, döviz hızla artıyor. Ülkede herkes fakirleşiyor ama hükümet şu ana kadar dövizle ilgili olarak hiçbir şey yapmış değil” diyen Özersay, İthalat bağlamında gümrüklerde ödenen miktar, temel gıda ürünlerinde ve dövizle kiralarda, döviz kuru sabitlemesine gidilebileceğini belirtti.

TAK/BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir