Özersay: Devletin gelirlerinin artırılması için kamu- özel ortaklığı yapılmalı

Özersay: Devletin gelirlerinin artırılması için kamu- özel ortaklığı yapılmalı

 

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, devletin gelirlerini artırmak için kamu- özel ortaklığının orta ve uzun vadede yürürlüğe konulması gerektiğini belirtti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, BRT’de katıldığı programda, ekonomik kriz ve TL’nin değer kaybetmesine değinerek, yerli üretim ürünlerinin daha fazla tüketilmesi için teşvik edilmesinin önemine işaret etti.

Özersay, hammadde fiyatlarındaki artışın da önemli ölçüde yerli üretime yansıdığını, özellikle döviz ile alınan hammaddeye uygulanan vergi konusunda kolaylık sağlama kararlılığında olduklarını, HP olarak bunu detaylı bir biçimde Sanayi Odasıyla ele aldıklarını kaydetti.

Devletin gelirlerini artırmak için kamu- özel ortaklığının orta ve uzun vadede yürürlüğe konulması  gerektiğini belirten Özersay, telekomünikasyonda da bir kamu- özel ortaklığıyla bunu çözmek gerektiğini söyledi.

Kudret Özersay, hem hizmeti artırmak, hızlı ve güvenilir internet için hem de devlet gelirlerini artırmak için bunun şart olduğunu, benzer şekilde limanlar konusunda da aynı adımı atmak gerektiğini anlattı.

 

BRT/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir