Girne İlçe Emniyet Kurulu toplandı, yılbaşı öncesi bir dizi karar aldı

Girne İlçe Emniyet Kurulu toplandı, yılbaşı öncesi bir dizi karar aldı

 

Girne İlçe Emniyet Kurulu, hafta içinde  toplantı gerçekleştirerek, vatandaşların yaklaşan Yeni yıl  dönemini huzur içinde geçirmesi için bir dizi karar aldı.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş başkanlığında 23 Aralık  tarihinde yapılan Girne  İlçe Emniyet Kurulu Toplantısında Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi, Girne Polis Müdürlüğü ve Girne Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü vatandaşların yeni yıl dönemini huzur ve güven içinde geçirebilmesi için  gerekli önlemleri alarak ,şu kararları üretti.

 31 Aralık günü vatandaşlar, araçlarını  Girne Belediyesi Baldöken Otoparkı,  Girne Halk Evinin doğusu Karakız Otoparkı,  Rocks Hotel karşısı ve  Ordu Pazarı üst tarafındaki otoparklara  park edebilir. Şehir Merkezindeki tüm otoparklar hizmette olup ücretsiz olacak..

Kararlarda,  Yılbaşı gecesi uygunsuz şekilde park eden araçlar Belediye’in gösterdiği noktalara çekileceği anımsatılarak , vatandaşlarımızın trafiği engellemeyecek şekilde park etmeleri çağrısında hatırlatması yapıldı.

 Kararlarda, yeni yılda polis tarafından sıkı denetim yapılacağından ve can güvenliği nedeni ile vatandaşların alkollü araç kullanmamaları ve fazla alkol alarak araç kullanamayacak durumda olan vatandaşların   taksi ile evlerine dönmeleri tavsiye edilirken, vatandaşların yılbaşı akşamı görevli olan polis memurlarının ve belediye zabıtalarının uyarılarına uymaları istendi.

 Girne İlçe Emniyet Kurulu Kararlarında, Ateşli silahlarla ateş edilmesi  yasal olarak suç olduğu hatırlatılarak,  vatandaşlara  yeni yıl kutlamak için bu yönteme başvurmamaları uyarısı yapılırken, bu yönteme başvuranlar hakkında yasal işlem yapılacağının altı çizildi.

Girne İlçe Emniyet Kurulu Kararlarında, Yeni yıl kutlaması nedeniyle izinsiz ve ruhsatsız olarak havai fişek kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağı da belirtildi.

 Yurttaşlarımızın şikayetlerini yapacakları irtibat numaraları ise şu şekilde belirlendi:

Girne Polis Müdürlüğü: 155-05488115000-8152014 

Girne Belediyesi          :185-05338702014-05488822120-05338506413-05428821118 

İtfaiye                           :199 

Acil Servis                    :112 

Sivil Savunma               :101 

 

BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir