Sucuoğlu: Erken teşhiste önem taşıyan tetkiklerin yarısını ödeyeceğiz

Sucuoğlu: Erken teşhiste önem taşıyan tetkiklerin yarısını ödeyeceğiz

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve beraberindeki heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Raziye Kocaismail, Bakan Faiz Sucuoğlu’nun Sağlık Bakanlığı yaptığı dönemlerden itibaren dernekle başlayan işbirliklerinin süreceğine inanç belirtti.

Kocaismail,“Sağlık sigortasından tutunuz toplum sorunu olan, kanser hastalarının hastanede çalışan personeli veya kendi bünyesinde barındırdığı personelinin sıkıntılarında da umut olarak geldiniz. Bunları çözebileceğimize büyük inancımız var” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu kaydederek, dernekle işbirliklerinin süreceğini söyledi.

Genel Sağlık Sigortası’nın önemli bir konu olduğunun altını çizen Sucuoğlu, Bakanlığa geldiği günden itibaren bu konuda Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmaları başlattıklarını vurguladı.

Sucuoğlu, bakanlığının çok önemli bir proje üzerinde çalıştığının müjdesini de verdi.

Bakan Sucuoğlu“8-9 tetkiki sigortalılara yüzde 50’yi biz üstlenmek koşulu ile açmaya hazırlanıyoruz. Bunlar;Kolonoskopi, Gastroskopi, Mamografi, Emar, Tomografi ve Simir testleri.. Bu konuda gelecek önerilerle bu tetkikleri çoğaltabiliriz. Bu konuda hizmet veren tüm sağlık merkezleri ile görüşüp fiyatlar alacağız. Bu fiyatların yüzde 50’sini biz karşılayacağız” dedi.

Sucuoğlu, konuya ilişkin Serbest Çalışan Hekimlerle görüştüklerini ve Tabipler Birliği ile de görüşmede bulunacaklarını belirtti.

Bakan Sucuoğlu, bu yönde ciddi bir çalışmaları olduğunu kaydederek, seçilen tetkiklerin erken teşhiste önemli olmasını dikkate aldıklarını söyledi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir