Oktay: KKTC’deki yatırımcıların önünün açılmasını arzu ediyoruz

Oktay: KKTC’deki yatırımcıların önünün açılmasını arzu ediyoruz

Türkiye Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC’yi ziyaretleri sürüyor.

Türkiye Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersin Tatar’la bir araya geldi.

Başbakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede gündem ekonomiydi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kıbrıs’ın gelişmesi, kalkınması boyutunda Türkiye ile işbirliğinin önemine işaret etti.

Özellikle iş insanlarının biraraya geldiği toplantıların TC ve KKTC için fırsat olduğunu kaydeden Oktay, reformların önemine de vurgu yaptı.

Oktay, “son derece iddialı açılımlar olduğunu ve reformların da gerçekleşmesi ile yatırımcılar ile ekonominin önünün açılması en büyük arzumuz” dedi.

Hidrokarbon kaynakları konusuna da değinen Oktay, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Hiçbir oyuna fırsat vermeden Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması gerektiğini kaydeden Oktay, istikrar, dinamik yapı ve işbirliğinin önemini vurguladı.

Başbakan Ersin Tatar da, Oktay’ın ziyaretinin ve verilen mesajların Kıbrıs Türkü’nün yüreğine su serptiğini belirtti.

KKTC’de Barış Harekatının 45. Yıl dönümünün kutlanacağını anımsatan Tatar, yarım asıra yakın bir süredir yeni bir devletin, yeni bir cumhuriyetin, KKTC’nin  Doğu Akdeniz’de gelişme içerisinde yoluna devam ettiğini söyledi ve bu gelişmelerin her alanda süreceğini vurguladı.

Bütün sıkıntılara, dünyanın yaptığı haksızlıklara, ambargolara rağmen önemli sektörlerin oluştuğunu anlatan Tatar, Türkiye’den gelen su ile tarımsal faaliyetlerin tekrar planlandığını, hizmetler sektöründe ise üniversitelerin yapacağı çalışmalarda KKTC’nin bu vizyonla yoluna devam edeceğini anlattı.

Tatar, bu başarının arkasında Anavatan Türkiye’nin bulunduğunu belirterek, Türkiye ile iyi ilişkilerin devam edeceğini ifade etti.

Türkiye’nin 82 milyonluk pazarı ile KKTC insanının önünü açmasının önemine işaret eden Tatar, üretilen malların Türkiye’ye satılabilmesi, elektriğin KKTC’ye getirilmesi, maliyetlerin ucuzlatılması, rekabet gücünün artırılması ile  12 bin 500 dolarlık gelirin, önümüzdeki yıllarda 25 bin dolara kadar çıkartılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Tatar, Orta vadeli hedef milli geliri iki katına çıkarmak olmalı” dedi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir