40 Sivil Hizmet Görevlisi ve 100 Yeni Polis alınacak

40 Sivil Hizmet Görevlisi ve 100 Yeni Polis alınacak

Bakanlar Kurulu bugün toplandı. Toplantıda bir dizi önemli karar alındı. Alınan kararlar arasında  40 sivil hizmet görevlisinin istihdamının yanısıra 100 de polis alınması var. Kurul ayrıca cep telefonlarının her iki tarafta kullanımında ücretlendirmeyle ilgili de karar aldı.

Bakanlar Kurulu Başbakan Ersin Tatar Başkanlığında toplandı. 4 buçuk saat süren toplantının ardından Bakanlar Kurulu Sözcüsü Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay alınan kararları açıkladı.

Özersay geçiş kapılarında yaşanan sıkıntıların aşılması için birtakım kararlar ürettiklerini belirtti.

Özersay, “Geçiş kapılarındaki Sivil hizmet görevlilerinin yüzde 15 ilave vardiya tahsilatı almalarına karar verildi. Bu aydan itibaren geçerli olacak. Ayrıca 40 yeni sivil hizmet görevlisi alınması kararlaştırıldı.”dedi.

Göreve alınacak yeni kişilerin belli bir süreyi doldurmadan bu görevinden ayrılamayacağını belirten Özersay, geçiş kapılarında görev yapanların sayısının azalmasının önüne geçilmesi için söz konusu düzenlemeyi yaptıklarını ifade etti.

Ülkede artan asayiş sorununun da bakanlar kurulunda değerlendirildiğini söyleyen Kudret Özersay,  bu kapsamda polise 100 kişi alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Özersay, sınav ve eğitim döneminden sonra söz konusu polislerin en çok ihtiyaç duyulan trafik ve asayişle ilgili alanlarda görev yapacağını belirtti.

Maliye Bakanlığı ile KIBTEK’in borçlarla ilgili mahsuplaşmaya gittiğini aktaran Özersay, 2010 öncesindeki mahsuplaşmanın tamamlandığını 2010 sonrası için ise mahsuplaşmanın devam ettiğini kaydetti. Özersay, Maliye Bakanının bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’na bilgi verdiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nda DAÜ konusu üzerinden de geçildiğini aktaran Kurul Sözcüsü Kudret Özersay, DAÜ’nün devletten alacağı katkı payı ve vergi borcu konusunda bir süredir yaşanan tartışmanın sonuçlandırıldığını, DAÜ ile Maliye Bakanlığı arasında mutabakata varıldığını belirtti

Özersay, varılan uzlaşmayla DAÜ’nün mali yönden önünün açılacağını söyledi.

Özersay, Bakanlar Kurulu’nun ayrıca uzun bir süredir fiilen yol olarak kullanılan özel mülkiyete ait taşınmaz malların kamulaştırılması işlemlerini de çok farklı bölgelerde onayladığını belirtti.

Özersay, Kuzey ve güney arasındaki cep telefonları konusunun da Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiğini de belirtti.

Özersay, “Bakanlar kurulu bu yönde iki karar üretti iki taraf arasında alınan kararı hayata geçirebilmek için özel iletişim vergisiyle ilgili bir karar üretmiştir bir de KDV ile ilgili karar üretti. Bu iki karar bir nevi roaming bağlamındadır. Adanın güneyinden kuzeye geçen ve burada cep telefonu kullanacak olan kişilerin bu kullanımları sırasındaki ödemelerinin hesaplanmasında alınan iki karardır. Alınan bu kararlarla birlikte iki taraf arasında cep telefonları konusu hayata geçirilebilecektir” ifadelerini kullandı.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir