25 engelli birey Cumartesi günü tüple dalış etkinliğine katılacak

25 engelli birey Cumartesi günü tüple dalış etkinliğine katılacak

Kıbrısı Türk Ortopedik Özürlüler Derneği , engellilerin toplumla iç içe olabilmesi için yeni bir etkinliğe daha imza atıyor.

“Derinlikteki Özgürlük” ismiyle düzenlenecek etkinlikte 25 engelli eğitmenler eşliğinde tüplü dalış gerçekleştirecek.

Tatlısu Zambak Tatil köyü’nde 13 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak etkinliğe Spor Dairesi,  Teslim Vodafone, Tatlısu belediyesi,  Tatlısu Zambak tatil Köyü, Pink Dolphin Diving Centre ve Gamana Danışmanlık ve Koçluk merkezi katkı koyuyor.

Etkinlik Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Dernek başkanı Günay Kibrit engellilerin toplumla içiçe olabilmesi adına tüple dalış etkinliğini düzenlediklerini ifade etti.

Engellilerin yaz mevsiminde denize girebilecekleri alanların oldukça kısıtlı olduğuna dikkat çeken Kibrit, sahili olan belediyelere çağrıda bulunarak, yapacakları düzenlemelerle engellilerin deniz girebilmelerine olanak sağlayabileceklerini kaydetti.

Kibritci, diğer alternatif spor dallarının da engellilerin hayatına girmesini arzuladıklarını ifade etti.

Basın toplantısında Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, daire koordinatörü Sertaç bozatlı, Telsim Vodafone Genel Müdür yardımcısısı Fevzi Tanpınar, Pink Dolphin Diving Centre direktörü Çayan Okan , balık adam eğitmeni Onur Cömert , Zambak Tatil Köyü Müdürü Hüseyin Kaygaz ve Gamana Danışmanlık ve koçluk Merkezi’nden İpek Kabidan da konuşmalarında engellilerle ilgili farkındalık yaratmanın önemini vurguladılar.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir