Yazar Arif Tahir Erişen’in kaleme aldığı “Kıbrıs Probleminin Gerçekleri” isimli kitabın tanıtımı yapıldı

Yazar Arif Tahir Erişen’in kaleme aldığı “Kıbrıs Probleminin Gerçekleri” isimli kitabın tanıtımı yapıldı

Yazar Arif Tahir Erişen’in kaleme aldığı “Kıbrıs Probleminin Gerçekleri” isimli kitabın tanıtımı Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirildi

Tanıtımda kitabın editörlüğünü yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever kitap hakkında bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort, kitabın önemine değindi.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Kıbrıslı Türklere yönelik geçmişte yapılanlara, bugün uluslararası arenada yaşananlara ve Kıbrıs Türk halkına yönelik devam eden ambargolara işaret etti.

Ataoğlu, “Bugün Orta Doğu’da yaşananlar anavatan Türkiye ile olan her alandaki yakın ilişkinin artarak devam etmesini gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, bu tür kitapların Kıbrıs sorununun tarihsel sürecinin gelecek nesillere aktarılması ve lobicilik faaliyetleri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Filistin’de yaşanan katliamlara değinerek, “BM Güvenlik Konseyi ateşkes kararı alıyor ancak ABD bu kararlar bağlayıcılık taşımıyor diye açıklama yapıyor. Güvenlik Konseyi kararları sadece Kıbrıs sorununda mı bağlayıcıdır?” diye soran Töre, yapılanları iki yüzlülük olarak niteledi.

Töre, bugün Ortadoğu’da yaşananların ne devletten ne de Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçilebileceğinin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.