KTÖS, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı

KTÖS, TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, okulların açılışının bir hafta ertelenmesini protesto etmek amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplanarak basına açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, elçiliğin siyasete müdaha ettiğini savunarak, bu sebeple eylemlerini Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde yaptıklarını kaydetti.

Çocukların eğitiminin önemine işaret eden Maviş, eğitimin kurultaya malzeme edildiği iddiasında bulundu.

Maviş, KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti ile eşit siyasi ilişkiler kuracak yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, Kıbrıs Türklerinin kendi kendini yönetecek bilgi, beceri ve potansiyelinin mevcut olduğunu ifade etti.

Öğretmen atamaları ile ilgili listenin bakanlık tarafından hazır olduğunun bildirildiğini belirten Maviş, hazır olan atamalarla ilgili listelerin gönderilmesi halinde gerekli hazırlıkları yapmış olan öğretmenlerin ders başı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yönetim Kurulu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Mustafa Baybora da, tarihte ilk defa, okulların zamanında açılamadığını söyledi.

Baybora, “ülkede ne bir olağanüstü hal, ne savaş, ne de doğal afet var. Ancak, bir yıl önceden belli olan sorunlara rağmen planlama yapılmadı” dedi.

Birçok okulda inşaat ve hazırlıklar devam ederken, öğretmen, yönetici ve okul çalışanlarının, geçici çözümlerle öğrencilerini karşılamaya çalıştığını belirten Baybora, en büyük zararı, öğrencilerin gördüğünü söyledi.

Eyleme destek veren Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan da, koltuk ve kurultay uğruna geleceğin çocuklarının feda edildiğini ileri sürdü.