Hasipoğlu, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını değerlendirdi :“KKTC’ye uygulanan tecridin kalkması vurgusu mücadelemizin çıkış noktasıdır”

Hasipoğlu, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını değerlendirdi :“KKTC’ye uygulanan tecridin kalkması vurgusu mücadelemizin çıkış noktasıdır”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki konuşmasını değerlendirdi.

Dünyanın sorunlarının tüm devletlerce dile getirildiği New York’taki BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dünya kamuoyu, süper güçlerin ve BM’nin gözlerinin içine baka baka bir kez daha KKTC’nin tanınması çağrısı yapmasının ve bu çağrı üzerine alkışlanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

“Sayın Erdoğan’ın çağrısının içeriğinde Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet gerçeğine vurgu yapmasının da tarihi nitelikte bir mesaj olduğu da yadsınamaz bir gerçektir” diyen Hasipoğlu, KKTC’ye uygulanan tecridin kaldırılması vurgusunun da Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinin çıkış noktası olduğunu belirtti.

Hasipoğlu açıklamasında, Erdoğan’ın çağrısında en can alıcı noktanın, “Federasyon artık masada değildir” şeklindeki tespiti olduğunu belirterek, bunun KKTC’deki “tek alternatif federasyondur “diyenlere de önemli bir mesaj olduğunun altını çizdi.

Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel kurullarında üç kez üst üste KKTC’nin sesi olarak tüm dünyaya yaptığı çağrının, UBP olarak almış oldukları kararı daha da önemli hale getirdiğini de vurguladı.