Öztürkler:Meclisimizin verdiği görevi, en iyi şekilde yapabilmek birincil görevim olacaktır

Öztürkler:Meclisimizin verdiği görevi, en iyi şekilde yapabilmek birincil görevim olacaktır

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ziya Öztürkler, Meclis Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de ilan edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Ziya Öztürkler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
‘Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Meclisimizin 7 Ekim 2024 tarihli 2’inci Birleşiminin 18 ekim 2024 tarihli 5’inci Birleşiminde seçim sonuçları, seçim tutanağında kabul edilip Genel Kurula okunarak ilan edilmiştir.
Bundan hareketle seçimin tamamlandığı ve yasal statükonunoluştuğu açıktır.
Resmi Gazetenin bugün yayınlanan 216 sayısıyla Meclis Başkanlığı seçim sonuçları resmen ilan edilmiştir.
Bundan sonraki süreçte Meclis’imizin şahsıma verdiği bu görevi, en iyi şekilde yapabilmek birincil görevim olacaktır.
Ülkemizin yapısal reformlara ve bu reformları hayata geçirecek yasal düzenlemelere ihtiyacı vardır.
İnsanlarımızın ekonomik ve sosyal yaşantılarını en üst düzeye çıkararak, refah ve mutluluklarını yukarıları taşıyacak yasal çalışmaların Meclis’imizde hayata geçmesi elzemdir.
Bütün bu çalışmaları en yukarıya taşıyabilmek için şahsımın Başkanlığında, Meclis bünyesindeki  komitelerimizin ve genel kurulumuzun aktif çalışması gerekmektedir.
Yeni dönemde çalışmaların hız kazanması adına elimden gelen çabayı ortaya koyacağımı kamuoyuna duyurmak isterim.
Yapılacak bütün bu çalışmalarda tüm görüşlere  saygı duyarak, tüm siyasi partilerimize eşit mesafede Meclis Başkanlığı yönetimi olacağını da hassasiyetle duyurmak isterim.
Anavatanımızın da desteği ile hükümetimizin, ülkemizin kalkınması ve ileriye doğru yol alması adına ortaya koyduğu çabalara Meclis’imiz de yasal olarak gereken katkıyı koyacaktır.
Meclis Başkanlığı adaylığım konusunda şahsıma duyduğu güven nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ünal Üstel ile tüm UBP’li Milletvekili arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.Yeni dönemde el ele , ülkemizin güzel yarınları için çalışamaya devam edeceğiz.
Saygılarımla.’