İşçioğlu: Maraş konusunda Hükümet doğru bir adım attı

İşçioğlu: Maraş konusunda Hükümet doğru bir adım attı

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz İşçioğlu,BRT’de katıldığı Sabah Haber programında Maraş konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Maraş’ın yarısının yıllardır açık olduğuna işaret eden İşçioğlu, “Maraş toprağı bu kadar değerliyseydi neden açık Maraşa gerçek değeri verilmedi? En azından Maraş’ın yarısı bugün istediğimiz ve beklediğimiz bir kent modeline dönüşürdü” dedi.

İşçioğlu, Maraş’ın değerinden ziyade bir politik araç olarak kullanıldığını belirterek, denize sahili olan kapalı Maraşa kadar açık Maraş’ın da önemli olduğunu, kente bir bütün olarak bakılması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, “kentin yarısı açık, yaşamın devam ettiği bir mekan iken kapalı maraş insan faaliyetlerinin gerçekleşmediğinden dolayı nasıl bir mekan olduğunu bile tartışır noktadayız. Envanter ve altyapı çalışmaları uzun zaman önce yapılmalıydı. Hükümetin çok doğru bir adım attığını düşünüyorum. Çünkü Kapalı Maraş’ın şu anda ne durumda olduğunu tespit çalışması büyük önem taşıyor” dedi.

Maraş ile ilgili bugüne kadar farklı görüşler ortaya atıldığını hatırlatan Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, burada önemli olanın kentin bir bütün olarak ele alınması olduğunu kaydetti.

İşçioğlu, “orada yapılacak olan bir yeniden yapılanma, Maraş’ın bütününü ele alacak şekilde yapılmalı” dedi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir