“Barış Katırcı’nın eğitim ve bakımı ile ilgili konularda devlet sorumluluk üstlenecek”

“Barış Katırcı’nın eğitim ve bakımı ile ilgili konularda devlet sorumluluk üstlenecek”

Bakanlar Kurulu, Kaplıca’da aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından hayatta kalan 12 yaşındaki Barış Katırcı’nın eğitimi ve bakımı ile ilgili sorumluluk üstlenme kararı aldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla  ülkede anne ve babasını kaybeden çocuklarla ilgili mevzuat değişikliğine de gidiliyor.

Başbakan Ersin Tatar başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu yaklaşık dört saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası alınan kararları Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kurul Sözcüsü  Kudret Özersay açıkladı.

Özersay, geçen Cuma günü denizde yaşanan boğulma olayının ardından öksüz kalan 12 yaşındaki Barış Katırcı’nın eğitim ve bakımı ile ilgili konularda devletin sorumluluk üstleneceğini kaydetti.

Kudret Özersay, küşük Barış’ın  hem üniversite eğitiminin sonuna kadar hem da hayatını idam ettirmesi için gerekli çalışmaların Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yapılacağını söyledi.

Özersay,bunun yanı sıra ülkede anne ve babasını kaybeden çocuklarla ilgili mevzuat değişikliğine gidileceğini de açıkladı.

Kıb-Tek Yönetim Kurulunun Ekonomi Bakanlığına yakıt bedellerinden kaynaklanan 6 kuruşluk zam talebi ilettiğini ifade eden Özersay, “bugünkü elektrik fiyatlarına bunu yansıtmama zam yapmama kararı aldık”dedi.

Özersay Güzelyurt bölgesinde 15 milyon TL’ye ulaşan sulama birliklerinin elektrik borçlarının  yapılandırılacağını da söyledi.

Türkiye’nin KKTC’ne bir gemi hibe edeceğini açıklayan Özersay, bu kapsamda Kıyı Emniyet Şirketi’nde görev yapan  ancak işlerini kaybeden 11 gencin 1 Ağustsos’tan itibaren görevlerine başlayacağını da ifade etti.

Bakanlar Kurulu kararıyla bazı kurumlara da atama yapılırken, ayrıca koalisyon müzakerelerinde emekliliğine 18 ay kalan kişilerin atanmaması konusunda uzlaşıya da varıldı.

Üniversitelere ilişkin olarak da Milli Eğitim Bakanı’nın önümüzdeki günlerde Türkiye’den YÖK yetkilileri ile görüşeceğini söyleyen Kudret Özersay, atamalar konusunda da açıklamada bulundu.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir