TC KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı

TC KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı

TC KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın imzalanması ile birlikte ilk dilimde Türkiye’den KKTC’ye 750 milyon TL kaynak aktarımı gerçekleştirilecek.

Sözkonusu anlaşma bugün başbakanlıkta Başbakan Ersin Tatar ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay arasında imzalandı

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklaması şöyle:

“20 Temmuz nedeniyle KKTC’deyiz. Heyetle birlikte buradayız. TC Cumhurbaşkanımızın iyi dileklerini iletiyorum… Barış istiyorsanız her şeye hazır olmak gerekiyor. Meclis Başkanı ile bir araya geldik, orada da bazı konuları görüştük. KKTC kurumsal bir yapıya büründü. Refah seviyesi sürekli artan trendde gelişerek devam ediyor. Bunun daha ileri aşamalara çıkmasını istiyoruz. Biz her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanındayız, birlikteyiz.

Somut işbirliği anlamında, yeni kurulan hükümetle somut meyvelerle ifade etmek istediğimiz şeylerden biri, 750 milyon TL’lik kaynak aktarımı ile ilgili ilk dilimi bugün itibariyle serbest bırakıyoruz. Bu önemli, devam eden yatırımın hızlandırılması anlamında, can suyu boyutunda da ivme kazandıracak.

Enerji olayı sürekli gündemde. Su da nasıl rahatlattıysa, enerji sorununun kökten çözülmesi için ilgili bakanlıklarda çalışmalar sürüyor.”

Başbakan Ersin Tatar’ın açıklaması ise şöyle:

“Son günlerde Doğu Akdeniz’de yaşananlar, işbirliği içerisinde hak ve çıkarların korunması KKTC’nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. KKTC, hem kendi halkın hak ve çıkarını, TC’nin de güvenliğine dikkatle bakarak yoluna devam ediyor.

Çeşitli alanlarda alt yapı da dahil üretken ve verimli pozisyonu artırmak, ekonomik anlamda ticaret ve çeşitli sektörleri aktarmak, güçlü ekonomi yaratmak görevlerimiz arasında. KKTC, her zaman Türkiye ile güçlendi.”

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir