Harmancı: Kültür sanat alanında önder olmayı sürdüreceğiz

Harmancı: Kültür sanat alanında önder olmayı sürdüreceğiz

Lefkoşa Şarkı Sözü Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Ahmet Okan, Şevket Öznur, Cahit Kutrafalı, Ender Vangöl ve Hüseyin Kırmızı’dan oluşan Jüri,71 başvuruyu değerlendirdi.

Lefkoşa Türk Belediyesinde düzenlenen ödül töreninde  Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kültür Sanat Komisyonu üyeleriyle birlikte uzun yıllardan sonra Lefkoşa’yı simgeleştirecek bir şarkı sözü arayışına girdiklerini ve sözlerinde Lefkoşa’yı bulabilecekleri bir şarkı sözü için yarışma düzenlediklerini aktardı.

Harmancı, değerlendirmenin şeffaf bir şekilde yapıldığını ve katılımların rumuz ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Harmancı “Lefkoşa Türk Belediyesi, kültür sanat alanında sadece müzik ve tiyatroyla değil hayatın her alanını ilgilendiren konularda önder olmaya devam edecek. Bu ve benzeri yarışmalarla Lefkoşa’nın kültür sanat hayatına dokunmaya devam edecek.” dedi.

Mehmet Harmancı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının Belediye başkanı olduğu dönemde başlatılmış ama sonu getirilemeyen Lefkoşa yayınlarının da yeniden başlatılması için karar aldıklarını söyledi. Harmancı yayınların nasıl olacağını ise Komisyon’da değerlendirip belirleyeceklerini ifade etti.

Harmancı konuşmasının ardından dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Birinci seçilen eser, Arzu Arhun Topcu tarafından yazılan “Lefkoşam” oldu.

İkincilik ise ‘Sokağındayım’ eseri ile Nügen Duru’ya gitti. İki şarkı sözü ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Bunlardan biri Mehmet Karayaprak’ın ‘Lefkoşam’ eseri, diğeri de yine Nügen Duru’nun ‘Yakarış Saklı Kalsın’ eserleri oldu.

Yarışmada ödül alan tüm eserler Lefkoşa Belediye Orkestrası tarafından bestelenecek.

Bunun yanısıra birinciye para ödülüyle birlikte 1 yıllık Velespeed üyeliği verilirken, ikinci ve üçüncü ise bir yıl boyunca Lefkoşa Türk Belediyesinin etkinliklerinden ücretsiz yararlanabilecek.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir