Yavrular toplatılıp atıldılar

Yavrular toplatılıp atıldılar

Gönyeli’de Sismar Market civarlarında sokakta yaşayan bir köpeğin doğurduğu köpek yavruları, bölge sakini duyarsız kişiler tarafından acımasızca kutulara konarak, Haspolat’ta bir şantiye civarlarına götürülüp bırakıldı.

Annelerinden koparılarak uzak bir mevkiye bırakılan yavrular, açlığa ve susuzluğa mahkum edildi.

Bu olayı duyan hayvanseverler, Hayvanları Koruma Derneği ve Altınpatiler grubu, toplatılan yavru köpekleri bulmak için seferber oldular.

Dün gün boyu yapılan araştırmalar sonucunda yavru köpekler, duyarlı hayvansever Görkem Gülderen tarafından aç ve susuz halde Haspolat’ta bulundular.

Olay şöyle gelişti: Gönyeli’de sakin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda görevli Göz Doktoru Dr. Ahmet Şener Tosun ile kardeşi Ali Tosun, kendi annelerinin, bölgedeki köpeklerden rahatsız oldukları gerekçesiyle, yanlarında çalıştırdıkları işçilerine yavru köpekleri toplattıkları öğrenildi.

Bunu duyan duyarlı hayvanseverlerden Görkem Gülderen, olayın peşine düştü. Önce bölgede sakin şahısların isimleri öğrenilirken, ardından olay basına bildirildi.

Basın mensupları, yavru köpeklerin yerini öğrenmek ve nereye attırdıklarını sormak için Dr. Ahmet Tosun’a ulaştı. Dr. Tosun önce köpeklere zarar vermediklerini, kardeşinin iş yerine götürdüklerini söylerken; köpeklerin hayvanseverlere teslim edilmesi ricası üzerine ise, bu kez de yavruların yerini bilmediğini söyledi.

Annesinin yavrulardan rahatsız olduğunu; Gönyeli Belediyesi’nin birçok kez arandığını fakat belediyenin yavruları toplatmadığını anlatan Dr. Ahmet Soner Tosun, bunun üzerine kendilerinin yavruları toplatarak şantiyeye götürttüklerini söyledi.

Hayvanseverlerin uzun süren uğraşları sonucunda ise yavru köpekler, Haspolat’ta doktorun kardeşi Ali Tosun’a ait şantiyede, aç ve susuz halde bulundular.

Yavruların bulunması üzerine Dr. Tosun, “kardeşime ulaştım, yavrulara ihtiyacı olabilirmiş, hayvanseverler yavru köpekleri almasınlar” şeklinde konuşmalar da yaptı.

Bunun üzerine Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sorumluluğundaki Barınak Sorumlusu Emre Batunlu, hemen olaya müdahale etti.

Değirmenlik Belediyesi’nin sorumluluk alanı olmasına rağmen, LTB Sorumlusu Emre Batunlu, bahse konu şantiyeye giderek, Görkem Gülderen ile birlikte yavru köpekleri kurtardı. Annelerinin yanında yaşayan 9 yavru köpekten yalnızca 4 tanesine ulaşılabilirken; geriye kalan 5 yavrunun akıbeti ise bilinmiyor.

Dr. Tosun, öteki yavruları ne yaptıkları ile ilgili bilgi vermiyor. Yavru köpeklerin önce veteriner muayenesinden geçirildiği ardından da barınağa alındıkları ve sahiplendirilmeleri için gerekli çalışmanın yapılacağı öğrenildi.

 

Olayla ilgili Altın Patiler grubunun paylaşımı ise şöyle: “Dün Gönyeli’de ‘çevreye rahatsızlık’ verdikleri için el kadar bebekler kutuya konulup atıldı. Gönyeli Belelediyesi görevlisi Hüseyin bey’e konuyu bildirdikten sonra bölgeye gidip bahsi geçen kişiler ile görüştü ve köpeklerin bırakıldığı binanın adresini öğrendi. Lefkoşa Türk Belediyesinden Emre Batunlu dün köpekleri alıp önce veteriner kliniğine götürdü sonra da Lefkoşa Barınağına aldırdı. Bu bebeklerin imdadına yetiştiği için sonnnsuzzz teşekkür ederiz! Yavrular yuva arıyor!!
Fotoğraflarını bugün paylaşacağız.”

VİDEOYU İZLE>>>>

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir