Yeşilırmak: Karpaz eylemi Cuma günü Lefkoşa’da devam edecek

Yeşilırmak: Karpaz eylemi Cuma günü Lefkoşa’da devam edecek

Karpaz halkının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Lefkoşa’ya başlatılan yürüyüş, bir kişinin rahatsızlanması nedeniyle Çayırova’da sonlandırılmıştı. Yaşanan sağlık sorunları nedeniyle eylem şeklinde değişikliğe gidildi. Eylem Cuma günü Lefkoşa’ya taşınacak.

Karpaz halkı sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ziyamet Dört Yol kavşağından Lefkoşa’ya başlattığı yürüyüş, bir kişinin rahatsızlanması nedeniyle Çayırova’da sonlandırıldı. Yaşanan gelişmeler üzerine yapılan değerlendirme toplantısında yeni eylem planı belirlendi.

Yeni eylem planını Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak sosyal medya hesabından paylaştı.

Yapılan açıklamada, Karpaz bölgesi ve gençlerin geleceği için çıkılan yolda 24 kilometre yüründüğü ifade edilerek, baygınlık geçiren ve sağlık sorunları yaşayan vatandaşlar nedeniyle eylemin sonlandırıldığı belirtildi.

Açıklamasında devletin eyleme ambulans sağlamamasını da eleştiren Yeşilırmak, yaşanan bu üzücü olay üzerine bölge muhtarlarıyla eylemin boyutu ve şeklini değiştirme kararı aldıklarını kaydetti.

Açıklamada, “Başka Karpaz Yok” eyleminin Cuma günü saat 08.00’de İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık önünde devam edeceği vurgulanarak, sonuç alana kadar kamp kurulacağı dile getirildi.

Yeşilırmak açıklamasında, “Bölgesini ve geleceğini düşünen herkesi Lefkoşadaki eyleme davet ediyorum. Yenierenköy Belediyesi önünden ve Ziyamet/Gelincik Dörtyol kavşağından saat 06:45’de otobüs kaldırılıcaktır. Hakkımız olanı almaya geliyoruz” denildi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir