Devlet Laboratuvarı yangını ve vurgununda Müsteşar imzası!

Devlet Laboratuvarı yangını ve vurgununda Müsteşar imzası!

Evrenselgazete- Devlet Laboratuvarı yangınının yargı süreci beklenirken; bu yangınla bağlantısı olduğu düşünülen Devlet Laboratuvarı vurgunu soruşturması ise henüz tamamlanamadı.

Polis Basın Subaylığı’nın Evrenselgazete’ye verdiği bilgiye göre, olayla ilgili polis soruşturması halen sürüyor.

Gazetemizin edindiği bilgiye göre, sahte evraklardaki imzalar için dönemin bürokratlarının imza örnekleri alındı.

Kriminal olaylara ait kanıtların incelendiği, uyuşturucu analizlerinin yapıldığı Devlet Laboratuvarı, Aralık 2016 tarihinde mesai saatinden sonra çıkan yangınla kül olmuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılı Haziran ayında polise yaptığı şikayet ise Devlet Laboratuvarı’nda büyük bir vurgunu ortaya çıkarmıştı.

Devlet Laboratuvarı ile ilgili ortaya çıkan vurgun iddiası, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı yani kundaklama olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

2016 yılında Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde satın alma sorumlusu olarak görev yapan Nazife Türel’in yetkili merciler tarafından herhangi bir talep ve Bakanlar Kurulu kararı olamamasına rağmen eniştesi zanlı Ali Özören’in direktörülüğünü yaptığı Narcisse Ltd.’den laboratuvar için bazı cihazları ithal edecek gibi gösterip, Türel’in cihazın taşınması, kurulumu ve teknik servis konuları ile ilgili olarak sahte bir sözleşme hazırladığı tespit edilmişti.

Yürütülen soruşturmada, ithal edilen hayali cihazın zanlı Nazife Türel tarafından sözde teslim alınmasından bir hafta sonra yangının, içinde hayali cihaz bulunan kutunun bırakıldığı yerden başladığı ileri sürülmüştü.

Türel’in bahse konu cihazların ithali için Dorhan Medikal Ltd.’den zanlı Ali Özören’in hesabına 178 bin TL yatmasını sağladığını ortaya çıkarken; Dorhan Medikal Ltd’in ise o dönem Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’ndan 400 bin Euro talep etmesiyle olay patlak vermişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, faturada belirtilen cihazların alınmadığı belirlenirken; Bakanlığın polise ihbarı üzerine derdest emri ile iki kişi tutuklanmış, daha sonra ise teminatla serbest bırakılmışlardı.

Devlet Laboratuvarı’na 13 Aralık 2016 tarihinde bir takım kutuların getirildiğinin tespit edildiği ve kutuların ne olduklarıyla ilgili soruşturma yapılması gerektiği mahkemeye aktarılmıştı. 13 Aralık 2016 tarihinde yetkili birimin talebi olmaksızın, devlet laboratuvarına gelen kutulardan bir süre sonra 21 Aralık 2016 tarihinde devlet laboratuvarında yangın çıktığı; çıkan yangınla kutuların bağlantısının olup olmadığının araştırılacağı belirtilmişti.

Hatırlanacağı gibi, dönemin Bakanı Filiz Besim, “ortaya çıkan vurgunla yangın yeniden gündeme geldi” derken; dönemin Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter ise, “çıkan yangından bir hafta önce iki adet cihazı Devlet Laboratuvarı’na getirdiklerini iddia etmeleri soru işareti yarattı” demişti.

Evrenselgazete’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bahse konu hayalı cihazın küllerinin dahi yangından sonra kalmadığı belirtiliyor.

MÜSTEŞARIN İMZA ÖRNEĞİNE BAŞVURULDU

Gazetemizin edindiği bilgiye göre, sahte evraklardan bir tanesinde dönemin Müsteşarı’nın imzası bulunuyor. Soruşturma kapsamında, eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın imza örneklerine başvuruldu.

Sahte evraktaki imza ile o dönemin müsteşarının imzasının uyuştuğu öğrenildi. Soruşturmanın şu anki akıbeti ise bilinmiyor. Evrenselgazete’nin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgide, olayla ilgili polis soruşturmasının halen sürdüğü belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir