MGA Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı Sergisi bugün açıldı

MGA Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı Sergisi bugün açıldı

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nin, Sanat Buluşması ve Atölyeler Bayramı Sergisi bugün açıldı.

Sanatçı Ayhatun Ateşin öncülüğünde, 20 Nisan’da başlayan ve 26 Nisa’na kadar süren atölye çalışmasında, Türkiye ve KKTC’den 19 sanatçının ürettiği eserler Mağusa Gelişim Akademisi Tesislerinde sergileniyor..

Atölye çalışmasında Türkiye’den; Kadir Sevim, Umut Germeç, Kadir Selçuk Yaşa, Aslıhan Kaplan Bardak, Elif Ağatekin, Ozan Dursun, Emrullah Erünklü, Gülay Yakar, Ferhat Onur, KKTC’den ise;  Ali Genç, Ayça Öztürk, Eser Keçeci, Arif Albayrak, Türksal İnce, Vedia Okutan Gaydeler, Serkan Sürek, Cemal Tunceri, Kemal Behçet Caymaz ve Ayhatun Ateşin’in ; gravür, seramik,çini, heykel, resim, mozaik ve karikatür çalışmaları ele alındı.

Açılışta konuşan sanatçı Ayhatun Ateşin, atölye çalışmalarında özellikle Mağusanın dokusunun ön planda olacağı çalışmalara yer verdiklerini belirterek, kentin birçok uygarlıklara evsahipliği  yapmış önemli değerlere sahip olduğunu anımsattı..

Ateşin, çalışmaya katkı koyan gerek Türkiye gerekse ülkemizden sanatçılara teşekkürlerini sunarak, onlara teşekkür plaketi takdim etti.

Mağusa Gelişim Akademisi Sorumlusu Refik Hızır da, sanat buluşmasına katılan tüm sanatçılara teşekkürlerini sunarak, Gazimağusa Belediyesinin bundan sonra da bu tür organizasyonlara katkı koymayı sürdüreceğini ifade etti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir