Ersoy: Hedefimiz Kıbrıs Türk kimliğini dünyaya tanıtmak

Ersoy: Hedefimiz Kıbrıs Türk kimliğini dünyaya tanıtmak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştiren Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi.

Ersoy ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Kıbrıs Türk kimliğinin dünyada tanınır olması için programlı ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin geleceği olan kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması için tam destek veren Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.

“Biz tek millet iki devletiz” diyen Çavuşoğlu, Türkiye ile yürütülen güçlü işbirliği sayesinde Kıbrıs Türkü’nün varlığının devamı garanti altına alınırken kimliğinin tüm dünyaya da tanıtılacağını söyledi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Eylül ayı içerisinde imzalamayı hedefledikleri Kültür ve Turizm Protokolü sayesinde iki ülkenin tiyatro sanatçılarının birlikte sahne alacaklarını açıkladı.

Ersoy hedeflerinin, Kıbrıs Türk kimliğinin dünyaya tanıtılması olduğunun altını çizdi.

Mehmet Nuri Ersoy daha sonra Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’i ziyaret etti.

Üstel Mehmet Nuri Ersoy’u ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken gerçekleştirecekleri toplantıda turizmdeki sıkıntıların aşılması yönünde görüş alış verişinde bulunacaklarını söyledi.

Bakan Ersoy ise imzalayacakları işbirliği protokol ile ulaşımın iyileştirilmesinin yanı sıra, KKTC’de kalıcı, ve sürdürülebilir tanıtım ile yabancı turist sayısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

BRT/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir