Tatar: Kıbrıslı Türkler Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır

Tatar: Kıbrıslı Türkler Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır

Başbakan Ersin Tatar da ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türkünün ekonomik alanda itici güç olan özellikle turizm ve eğitim alanlarında daha da çaba harcayarak ülkenin refahını artırmaya çalışacaklarını, Türkiye’den gelen içme ve kullanma suyu olan can suyunun da özellikle tarımsal faaliyetlerin artması için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin KKTC’nin haklarını savunmak için ortaya koyduğu çalışmaların kendilerine güç verdiğini kaydeden Tatar, Kıbrıs Türkü ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hak ve çıkarlarının korunması için Türkiye’nin yürüttüğü hidrokarbon arama çalışmalarının kendilerine güven verdiğini söyledi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Başbakan Ersin Tatar, “Hükümetimiz federal temelde yapılacak bir görüşmenin artık umut vermediği inancındadır. Görüşme başlayacaksa bir zemin olması ve Cranst Montana’da bırakılan noktadan başlamasının anlamlı olmayacağı düşüncesindedir. Başlayacak bir görüşme sonuç odaklı olmalıdır” dedi.

Kıbrıslı Türklerin her zaman barıştan ve bir anlaşmadan yana olduğunu anımsatan Başbakan, ancak Kıbrıs Türkünün Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmenin asla mümkün olmayacağını vurguladı.

Ersin Tatar, “Kıbrıslı Türkler Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaktır. Biz Türkiye’ye her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Gelinen aşamada Doğu Akdeniz’de daha da güçlenerek Türkiye ile birlikte bölgede daha güvenli hale gelmek istiyoruz. Kendi halkımızı güçlendirmek refah bir yaşam sunmak için gece gündüz çalışmak zorundayız. Turizmin, tarımın, eğitim sektörlerini daha da verimli hale getirebilmek en büyük amacımızdır”dedi.

Başbakan Ersin Tatar, sözlerini “ Bugün Ankara’dan çok mutlu ayrılıyoruz. Bir kez daha sizlere şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz” diyerek tamamladı.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir